STORT PRESS: Pressekaoset rundt Alexander Rybak har vært enormt i Moskva, og nå har han trukket seg helt tilbake foran finalen. Her fra sin egen bursdagsfeiring ved den norske ambassaden i Moskva onsdag. Foto: SCANPIX
STORT PRESS: Pressekaoset rundt Alexander Rybak har vært enormt i Moskva, og nå har han trukket seg helt tilbake foran finalen. Her fra sin egen bursdagsfeiring ved den norske ambassaden i Moskva onsdag. Foto: SCANPIXVis mer

- Han har ikke divanykker

Alexander Rybak skjermes for den internasjonale pressen...Se video!

Se video nederst i saken!

MOSKVA (SEHER.NO):  I går kunne man lese i svenske Aftonbladet at den norske MGP-finalisten Alexander Rybak (23) raste mot en journalist etter semifinalen torsdag kveld.

- Om du ikke er stille nå... skal Rybak ha frest og pekt sint mot journalisten, hevder den svenske avisen.

Etter semifinalen har ikke Rybak møtt mer presse.

Den norske delegasjonen holder ham nå skjermet fram til lørdagens finale, og de har blant annet avlyst en konferanse der 23-åringen skulle møte pressen sammen med sine foreldre, som kom til Moskva torsdag.

NRKs MGP-entusiast og delegasjonsmedlem Per Sundnes møtte Seher.nos journalister på Radisson SAS Hotellet i Moskva, hvor Rybak og den norske delegasjonen bor.

Han forklarer hvorfor Alexander holder seg borte fra pressesirkuset.

- Hvis han blir sliten, så får jo det noe å si for hans prestasjon på scenen. De viktigste tre minuttene er når han står på scenen, alt annet er irrelevant, sier Sundnes til Seher.no.

Han forteller at det er nok av radiostasjoner og tv-kanaler i hele verden som vil snakke med den norske finalisten, som er blant de største favorittene. Presset rundt ham har derfor vært enormt.

Nå har imiderltid den norske delegasjonen satt foten ned.

- Vi har bestemt at nå skal han bare skjermes. Han skal få lov til å slappe av, gjøre det han har lyst til og være 23 år og sitte på rommet, og spille playstation på rommet, eller være med sine forelde. Det er viktigere enn at han gjør masse presse. Det er ikke divanykker fra vår eller hans side, men han skal få anledning til å hente seg inn, han er jo en toppidrettsuttøver i denne sammenhengen, sier Sundnes. 

MGP-entusiasten er tvilende til at Rybak skal ha tatt til motmæle mot en journalist, slik Aftonbladet hevder.

- Jeg kan garantere at Alexander Rybak aldri har skjelt ut en journalist under et intervju. Jeg har ikke sett på maken til fyr som er så full av empati og opptatt av de som er rundt og alle de som drar ham avgårde, avslutter Sundnes like entusiastisk som vanlig.
LES OGSÅ: Disse kan slå Norge

LES OGSÅ: Her er den norske MGP-fagjuryen

Se videointervju med Per Sundnes i Moskva her:


[obj:media:7790]