<strong>TAKKET GUD OG HARVEY WEINSTEIN:</strong> Meryl Streep er en av de som har et nært forhold til den mektige filmprodusenten Harvey Weinstein. Foto: All Over Press
TAKKET GUD OG HARVEY WEINSTEIN: Meryl Streep er en av de som har et nært forhold til den mektige filmprodusenten Harvey Weinstein. Foto: All Over Press Vis mer

Han har blitt takket flere ganger enn Gud

Harvey Weinstein er mannen bak Oscar-vinnernes suksess.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Når årets Oscar-vinnere natt til mandag går på scenen i Dolby Theatre i Hollywood for å motta sine priser, benytter mange av dem anledningen til å takke høyere makter.

<strong>NOMINERT:</strong> Den norske regissøren Morten Tyldum er en av de som har fått støtte fra Harvey Weinstein til sin Oscar-nominerte film «The Imitation Game». Foto: insight media/All Over Press
NOMINERT: Den norske regissøren Morten Tyldum er en av de som har fått støtte fra Harvey Weinstein til sin Oscar-nominerte film «The Imitation Game». Foto: insight media/All Over Press Vis mer

Men en studie gjennomført av universitetet Georgia Tech avslører ifølge Daily Mail at én  mann har blitt takket flere ganger enn Gud fra Oscar-scenen: Harvey Weinstein (62).

Han er kjent som en av Hollywoods mektigste produsenter og en av hovedmennene bak blant annet filmselskapene Miramax og The Weinstein Company.

Selskapene har gitt ut kjente filmer som blant annet «Pulp Fiction», «Den engelske pasienten» og «Shakespeare in love».

I år står han blant annet «The Imitiation Game» - som er regissert av norske Morten Tyldum. Filmen har fått hele åtte Oscar-nominasjoner, blant annet i klassen «Beste film».

Etter å ha gått gjennom 207 vinnertaler fra kategoriene beste mannlige og kvinnelige hovedrolle, beste mannlige og kvinnelige birolle og beste regissør, har studentene funnet at Gud har blitt takket elleve ganger, mens Harvey har blitt nevnt hele tolv ganger.

Meryl Streep - som er kvinnen med flest Oscar-nominasjoner gjennom tidene - omtalte i 2013 Weinstein selv som Gud i sin takketale under Golden Globe-utdelingen.

- Jeg vil takke Gud - Harvey Weinstein. Dommeren. Jeg antar det er det gamle testamentet, sa hun fra scenen.

Seoghør.no i Hollywood - se vår oppladning til årets Oscar-fest!

Da han tidligere i år var gjest i talkshowet til den britiske programlederen Graham Norton fortalte Harvey om hvordan han jobber for å skape mest mulig blest om «sine» filmer:

- Vår jobb er å kontakte folk for å sørge at de ser filmen. Det er mange av de stemmeberettigete som ikke får sett alle filmene, og de vil jo ikke stemme på filmer de ikke får sett.

Få med deg alt om årets store Oscar-fest i Se og Hør TVs store spesialsending mandag 23. februar.

LES OGSÅ:  Angelina Jolie skryter av Brad

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer