- Han har aldri fortjent å bli kalt pervers

Einar Gelius' 12 år yngre kjæreste snakker ut om den tøffe tiden.

FÅR STØTTE AV KJÆRESTEN: Einar Gelius' 12 år yngre kjæreste, Dyveke Scheele, står i torsdagens VG frem og støtter sin kjæreste, som onsdag sa opp sin stilling som sogneprest i Vålerenga kirke.  Foto: Scanpix
FÅR STØTTE AV KJÆRESTEN: Einar Gelius' 12 år yngre kjæreste, Dyveke Scheele, står i torsdagens VG frem og støtter sin kjæreste, som onsdag sa opp sin stilling som sogneprest i Vålerenga kirke. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO:   Onsdag ble det kjent at Einar Gelius (51), sogneprest i Vålerenga kirke, har sagt opp sin stilling.

Oppsigelsen kommer i kjølvannet av det mye omtalte brevet Oslo-biskop Ole Christian Kvarme sendte den omstridte presten i forrige uke, hvor han skrev at han ønsket Gelius avskjediget.

Saken har vekket stor oppsikt i norske medier, og kom bare noen få uker etter at den frittalende sognepresten og tidligere «Skal vi danse»-deltageren ga ut den oppsiktsvekkende boken «Sex i Bibelen».

- Det er bare fire uker siden sist jeg satt her, da jeg lanserte min bok «Sex i Bibelen». Siden den gang har det vært en storm uten like med vindkast fra alle retninger. Jeg har blitt utskjelt fra den ene kanten til den andre. Det er utrolig mange som har hatt meninger om klovnen, bajasen, pervopresten og jeg vet ikke hva. Pressen har jaktet på meg, de har kontaktet mine barn og min mor på 82 år. Da er grensen nådd for det min familie kan tåle av belastning, sa Gelius til VG under en pressekonferanse utenfor hans prestebolig ved Vålerenga kirke onsdag ettermiddag.

At Gelius sa opp sin stilling har skapt stort oppstyr, og i torsdagens VG står prestens 12 år yngre kjæreste, Dyveke Scheele (39), frem for første gang og snakker ut om hvordan det hele har påvirket både henne og kjæresten enormt.

- Når man er glad i et menneske, så har man lyst til å støtte så godt man kan. Men jeg har følt meg maktesløs, men samtidig ikke like maktesløs som Einar, sier Scheele, som jobber som miljøterappeut på Akershus universitetssykehus, til avisen.

Ifølge Scheele har ikke kjæresten fortjent kritikken har han mottat den siste tiden.

- Jeg har savnet Einar, han som er ivaretagende, forsiktig, raus og svært beskjeden. Han har aldri fortjent å bli kalt pervers. Jeg lenger etter Einar. Han som har overskudd, og som ikke er bekymret, sier hun. 

Det var kort tid etter premieren på «Skal vi danse» at Gelius stod frem med forholdet til Scheele, men paret møttes allerede i 2007, og har ifølge VG holdt sammen siden.

Da Seher.no intervjuet ham i forbindelse med danse-exiten i september, nektet han å kommentere forholdet.

- Mitt privatliv, det er liksom mitt privatliv. Hun og ungene mine, de er her - men sånn er det bare, sa han til Seher.no den gang.

Nå som Gelius har sagt opp sin stilling, er han ifølge VG fristilt fra sin prestestilling, og kan nå tjene penger på andre prosjekter. Samtidig får han en sluttpakke som innbefatter full lønn ut hele 2011, og får bo i presteboligen på Vålerenga frem til 1. juli.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Grensen er nådd