Cory Monteith og Lea Michele fra «Glee»:

- Han hadde blitt en fantastisk far

Dødsfallet rystet Hollywood for fem år siden. Nå forteller tv-stjernens mor om hvordan hun fikk dødsbudskapet.

OVERDOSE: Den kanadiske skuespilleren Cory Monteith, kjent fra blant annet «Glee», døde av en overdose for fem år siden. Her er han fotografert med kjæresten Lea Michele, som tok dødsbudskapet svært tungt. Foto: NTB scanpix
OVERDOSE: Den kanadiske skuespilleren Cory Monteith, kjent fra blant annet «Glee», døde av en overdose for fem år siden. Her er han fotografert med kjæresten Lea Michele, som tok dødsbudskapet svært tungt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den 13. juli for fem år siden kom sjokkbeskjeden om at den populære, kanadiske skuespilleren Cory Monteith (31) var funnet død. På tidspunktet hadde han en av hovedrollene i den suksessrike musikalserien «Glee», som handlet om et kor på en videregående skole i USA.

Som ungpikeidol og forbilde for millioner, viste han seg ofte fra sin gode side om han var på røde løpere, gjorde intervjuer eller spilte med resten av «Glee»-gjengen live. Bak lukkede dører var situasjonen en helt annet, noe verden fikk bekreftet da han ble funnet død på et hotellrom i Vancouver i 2013.

FAVORITT: Skuespilleren ble bare 31 år gammel, men rakk å bli en yndet skuespiller i Hollywood. Foto: NTB scanpix
FAVORITT: Skuespilleren ble bare 31 år gammel, men rakk å bli en yndet skuespiller i Hollywood. Foto: NTB scanpix Vis mer

I timene, dagene og ukene etterpå, var mange rammet av sorg. Sett bort fra fansen, var det hele kanskje aller tyngst for Monteiths nærmeste familie og kjæreste.

Fem år etter den tunge sjokkbeskjeden, snakker nå skuespillerens mor ut om hvordan hun fikk dødsbudskapet.

- Skrek i telefonen

Det er overfor People at Ann McGregor nå forteller sin side av historien. Den 13. juli 2013 ble hun oppringt av Lea Michele (31), som spilte karakteren Rachel Berry i den musikalske ungdomsserien.

Kanadieren spilte idrettshelten Finn Hudson, som sakte, men sikkert, skulle bli oppslukt av koret, kjærligheten og sterke vennskapsbånd - godt krydret med store mengder drama.

At Michele og Monteith uunngåelig skulle bli et par på skjermen ble klart allerede i aller første episode, men det var ikke gitt at det skulle oppstå kjærlighet på ekte.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.07.2013 DØD: Cory Monteith (31), best kjent fra TV-serien «Glee», er bekreftet død. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det gjorde det derimot, og de var sammen i halvannet år - helt til han døde. Michele var den første som informerte skuespillerens mor om dødsfallet.

- Lea ringte meg og hun skrek i telefonen. Hun ropte: «Er det sant, er det sant det de sier om Cory?». Da spurte jeg om hva hun mente, fordi jeg ikke hadde hørt noe. Så banket politiet på døra mi, forteller hun åpent i intervjuet.

RINGTE MORA: Lea Michele ringte svigermora da hun først fikk nyss om de tragiske nyhetene, som viste seg å stemme. Foto: NTB scanpix
RINGTE MORA: Lea Michele ringte svigermora da hun først fikk nyss om de tragiske nyhetene, som viste seg å stemme. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter å ha fått den endelige beskjeden av politiet havnet hun i det hun selv beskriver som en «nummen tilstand», helt uten følelser. Dagene gikk, men hun klarte ikke å innse det - selv om journalister fra hele verden ringte og skrev om saken.

- Jeg visste at det var sant, men jeg kunne lyve til meg selv og si: «Han er i Los Angeles, han ringer meg snart». Jeg er fortsatt helt på kanten. Når du mister noen som har vært en så stor del av deg, mister du hele grunnen til å leve, erkjenner hun ærlig.

STOR SORG: Hundrevis av fans møtte opp utenfor hotellet i Vancouver der stjernen døde. Foto: NTB scanpix
STOR SORG: Hundrevis av fans møtte opp utenfor hotellet i Vancouver der stjernen døde. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Kone og barn

En dødelig blanding av alkohol og heroin ble funnet i blodet hans under obduksjonen, og livet til 31-åringen sto ikke til å redde da helsepersonell først ankom åstedet.

Den kanadiske skuespilleren var åpen om sitt problematiske forhold til rus. I 2011 fortalte han i et intervju at han begynte å slite med stoffmisbruk i 13-årsalderen. Allerede som 19-åring oppsøkte han en rehabiliteringsklinikk for første gang.

I slutten av mars 2013 fortalte han via sin talsperson at han hadde lagt seg inn på en avrusningsklinikk for å få bukt med problemene sine.

Kun få måneder etter var han død. Den avdøde skuespillerens mor er sikker på at sønnen ønsket å leve videre, og forteller at han hadde store planer for fremtiden.

- Cory ville ha kone og barn. Han hadde blitt en fantastisk pappa. Han klarte så mye i livet sitt. Han var klar for å trekke seg unna Hollywood og starte livet. Han hadde så mye å se frem til, forklarer hun.

TÅREVÅTT: I sommer ble skuespilleren Cory Monteith (31) funnet død på sitt hotellrom. Nå har gjengen i den populære TV-serien «Glee» laget episoden til minne om Monteith, som spilte hovedpersonen, Finn. Video: PopTVPromos Vis mer Vis mer

Knust kjæreste

Lea Michele var også fra seg etter dødsfallet, sammen med flere av «Glee»-kollegene. Det tok en stund før hun valgte å uttale seg offentlig om tragedien, men under Teen Choice Awards i august samme år tok hun bladet fra munnen om sorgen.

- Jeg lover at ved hjelp av kjærligheten deres, så skal vi klare å komme oss gjennom dette sammen. Cory var helt spesiell for meg, og også for verden. Vi er veldig heldige som fikk være vitne til hans fantastiske talent, hans flotte smil og hans vakre hjerte, sa hun den gang, og fortsatte:

- Uavhengig om du kjente han personlig eller bare som karakteren Finn Hudson, så nådde Cory ut og ble en del av alles hjerter, og der vil han være for alltid, sa Michele, mens tårene trillet.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNELAG: Gjengen fra Glee, her fotografert under People's Choice Awards i 2010. Fra venstre ser vi Kevin McHale, Chris Colfer, Cory Monteith, Mark Salling, Amber Riley, Lea Michele, Dianna Agron, og Jenna Ushkowit. Alle tok Monteiths dødsfall svært tungt. Foto: NTB scanpix
STJERNELAG: Gjengen fra Glee, her fotografert under People's Choice Awards i 2010. Fra venstre ser vi Kevin McHale, Chris Colfer, Cory Monteith, Mark Salling, Amber Riley, Lea Michele, Dianna Agron, og Jenna Ushkowit. Alle tok Monteiths dødsfall svært tungt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Monteiths død sørget også for logistikkproblemer for serieskaperne. Finn Hudson var fortsatt en del av serien, men måtte skrives ut på en eller annen måte.

Karakteren døde også, selv om dødsårsaken ikke ble offentliggjort. I en av episodene etterpå skulle alle medlemmene av koret hedre sin falne kamerat, som de kjente svært godt privat også.

Da Michele valgte å synge «Make You Feel My Love» for å hedre kjæresten på skjermen, og i det ekte liv, var det tydelig at følelsene var ekte. Øyeblikket blir tidvis kåret til et av de beste i seriens historie.

Hun er i dag sammen med skuespiller Zandy Reich. De to forlovet seg ifølge USA Today i april i år.

LES OGSÅ: Avslørte baby-hemmelighet