<strong>FÅR KRITIKK:</strong> Niklas Vindel skrøt i tirsdagens episode av at han har hatt sex med over 250 jenter. Det har vakt reaksjoner. Her er Vindel i omfavnelse med realitykollegaen Kine Bertheussen. Foto: TV3
FÅR KRITIKK: Niklas Vindel skrøt i tirsdagens episode av at han har hatt sex med over 250 jenter. Det har vakt reaksjoner. Her er Vindel i omfavnelse med realitykollegaen Kine Bertheussen. Foto: TV3 Vis mer

- Han gambler med egen helse

«Paradise Hotel»-deltakerens avsløringer om ubeskyttet sex får professor til rope varsko.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Realityserien «Paradise Hotel» har fått mye oppmerksomhet for sitt fokus på fyll og sex foran TV-kameraene.

Flere av deltakerne har også ofte snakket om sitt åpne forhold til sex, men tirsdag fikk drammenseren Niklas Vindel selv flere av sine garvete realitykolleger til å sperre opp øynene.

Etter først å ha hevdet at han har hatt over 250 sexpartnere, avslører Vindel - som er med i «Paradise Hotel» for andre år på rad -  at han flere ganger har hatt ubeskyttet sex med forskjellige jenter innenfor et kort tidsrom.

- Rekorden er vel seks jenter på en kveld. Det var ubeskyttet og jeg vasket meg ikke heller i mellomtiden, sa han med et smil.

Det fikk reality-kollega Anne Zoumblios til å reagere.

- Er du ikke redd for å få klamydia eller HIV?, spør hun med vantro.

Det avfeier Niklas Vindel med at han «nesten aldri har blitt smittet av noe».

- Tidsspørsmål før han blir smittet
Professor Bente Træen ved Det helsevitenskapelige fakultet, Universitetet i Tromsø sier til Seher.no at Anne har god grunn til å bekymre seg for Paradise-Niklas' helse.

- Dersom han har hatt så mange sexpartnere, er det bare et tidsspørsmål før han blir smittet. Man regner for eksempel med at rundt fem prosent av alle nordmenn til enhver tid er smittet av klamydia. Det er mange mennesker.

- Derfor er det gambling med egen helse å ha ubeskyttet sex med så mange. I tillegg til klamydia, som kan gjøre det vanskelig å få barn, kan man også bli rammet av sykdommer som gonoré, kjønnsvorter, og HIV, sier hun til Seher.no.

Kan føre til mer ubeskyttet sex
Træen tror ufarliggjøring av seksuelt overførbare sykdommer i TV-program som «Paradise Hotel», kan føre til mer aksept for ubeskyttet sex blant norske ungdommer.

- Jeg tror det er todelt. De som allerede er flinke til å beskytte seg, kan nok bli enda flinkere til å beskytte seg, fordi de reagerer negativt på det de hører. Men de som allerede har et slepphendt forhold til prevensjon, kan bli enda sterkere i sin overbevisning om at «det rammer ikke meg», sier hun.

Træen påpeker at norsk ungdom generelt er flinke til å beskytte seg.

- En fersk undersøkelse viser at 1 av 2 unge brukte prevensjon første gang de hadde sex med en ny partner, noe som er ganske bra. Jeg tror ikke det finnes mange like ekstreme tilfeller som denne «Paradise Hotel»-deltageren, sier hun til Seher.no.

- Fikk sjokk
Niklas Vindel skriver i en epost til Seher.no at utsagnene i tirsdagens episode ikke har rot i virkeligheten.

- Jeg fikk faktisk helt sjokk når jeg så på tirsdagens episode, siden jeg ikke kan huske å ha sagt dette i det hele tatt. I løpet av mine to år på Paradise Hotel, så var vel dette første gangen jeg var ordentlig synlig beruset på tv.

- Jeg aner ikke hva som gikk av meg, men jeg får si i mitt selvforsvar og til alle som så denne episoden at det jeg sa under denne episoden ikke stemmer i det hele tatt! Jeg legger meg langflat og sier unnskyld til tv-seerne hvis de fikk et nytt inntrykk av meg, noe de antageligvis fikk...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - De to er en skam for byen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer