GAMMELDAGS KVINNESYN: Ole "Lukkøye" Klemetsen uttalte i helgen at kvinner hører hjemme på kjøkkenet... Foto: Anders Myhren / Seher.no
GAMMELDAGS KVINNESYN: Ole "Lukkøye" Klemetsen uttalte i helgen at kvinner hører hjemme på kjøkkenet... Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Han frir ikke akkurat til TV-seerne

Ole Klemetsen kan gå på en sympatismell i "Skal vi danse".

SEHER.NO: Tidligere proffbokser Ole "Lukkøye" Klemetsen (38) satte sinnet i kok hos mange da han i helgen uttalte at han slett ikke har sansen for kvinneboksing, og at damer hører hjemme på kjøkkenet.

- Jeg synes ikke kvinneboksing er noe særlig pent. Damer skal være feminine og ta seg bra ut. Ikke stå i en boksering og pådra seg blåveiser. De burde heller være hjemme på kjøkkenet og gjøre det bra der, uttalte han til Bergensavisen.

Klemetsen er snart aktuell som en av danserne i det populære TV2-programmet "Skal vi Danse", men risikerer nå å miste en del stemmer som følge av uttalelsene sine.

PR-ekspert og daglig leder i Geelmuyden.Kiese,  Stein Jacob Frisch, mener Klemetsens kvinnesyn hører hjemme i et annet århundre.

- Når man får for mange slag i hodet kommer man med den slags uttalelser, sier Frisch til Seher.no.

PR-eksperten tror at Klemetsens uttalelser kan slå tilbake på ham under dansekonkurransen.

- Det er antikvariske uttalelser. Jeg tror det vil påvirke både mannlige og kvinnelige stemmere i dansekonkurransen. Han får ikke sympati av det der. Å omtale dyktige idrettsfolk på den måten faller tilbake på ham selv, sier Frisch til Seher.no.
Han utelukker ikke at uttalelsene til den tidligere proffbokserens kan gjøre at flere får øyenene opp for kvinneboksing.
- Kanskje noen lar seg provosere av uttalelsene og begynne med kvinneboksing?
Tidligere "Skal vi Danse"-dommer Trond Harr (65), synes heller ikke noe om at den tidligere proffbokseren har så gammeldagse meninger.

- Er han av den typen, ja? Det er en gammel holdning spør du meg, som et gufs fra fortiden. Jeg er ikke positiv til at han kommer med slike utsagn, det må han slutte med, sier Harr til Seher.no.

Eks-dommeren forteller at idrettsstjerner vanligvis får ekstra mye poeng i danseprogrammet, men at Klemetsens ikke akkurat har fridd til seerne...  

- Fra dommernes side ser man en tendens til at gamle idrettstjerner får ufortjent bra med poeng. De får mye gratis fordi de er flotte idrettsfolk, har bra anatomi og så videre. Men han er jo ikke akkurat heldig hvis han vil fri til seerne, da burde han i hvert fall ikke kommentert det på denne måten, da kan han lett blande kortene mellom utsagnet og prestasjonene sine på parketten.

I NRK-programmet "Elixir" skal programlederen Heriette Bruusgaard læres opp av den norske kvinnebokseren Cecilia Brækhus til å bli god i bokseringen, men Bruusgaard vil ikke kommentere saken om Klemetsens syn på kvinnelige boksere til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Går hun ned mer sier jeg stopp