Ebba Rysst Heilmann:

- Han førte oss sammen

Ebba Rysst Heilmann åpner seg om tiden etter at kjæresten, Ari Behn, døde.

MISTET KJÆRESTEN: Ebba Rysst Heilmann åpner seg om å gå videre etter Ari Behns bortgang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MISTET KJÆRESTEN: Ebba Rysst Heilmann åpner seg om å gå videre etter Ari Behns bortgang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Ebba Rysst Heilmann (38) var kjæresten til Ari Behn de siste tre årene han levde. I et foredrag under Tvedestrands årlige kulturfestival, «Uke 9», åpner hun seg nå om hvordan det var da kjæresten døde, og tiden etter.

- Selv om sorgen og savnet etter Ari er stor, betyr det ikke at jeg aldri kan være lykkelig igjen, sier Heilmann til Agderposten.

Behn døde den 25. desember 2019, etter å ha tatt sitt eget liv. I foredraget tar Heilmann med publikum gjennom livet, fra romjula 2019 da hun gråt i stua til Behn og ikke skjønte hvordan hun skulle komme seg videre i livet, til nåtiden – hvor hun lever lykkelig med barn og samboer.

RØRENDE TALE: Ebba Rysst Heilmann (34), Ari Behns kjæreste fra 2016, hedret Behn da venner og familie samlet seg på Theatercaféen etter bisettelsen 3. januar. Vis mer

- Jævlig for alle

Heilmann har i ettertid funnet lykken på ny med filmfotografen Lars Ståle Fjellbekk (45). I april i fjor fikk de datteren Ellie.

Samboeren har hun med seg på foredraget, og sammen forteller de om hvor skjørt livet kan være.

- Døden er jævlig for alle. Men jeg er her for å fortelle at det er mulig å komme seg videre, det kommer til å gå bra, forteller hun videre til Agderposten.

Behn var også en viktig person i Fjellbekks liv. De har jobbet sammen flere ganger. Blant annet med NRK-dokumentaren «Ari og Kunsten», hvor Fjellbekk var filmfotograf.

- Det var han (Behn red.anm.) som førte oss sammen, sier Heilmann.

Se og Hør har vært i kontakt med Ebba Rysst Heilmann, som ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

ARI BEHN: NRK kommer med en ny serie om Ari Behn og kunsten hans. Vis mer

Minnes kjæresten

Videre sier 38-åringen at hun er glad hun traff samboeren, og at hun turte å elske noen igjen, og forteller at hun brenner for åpenhet rundt mental helse. Hun mener det er viktig å prate om døden, og hvordan det påvirker en å miste noen brått og uventet.

I 2020, ni måneder etter kjærestens bortgang, kunne hun i et intervju med A-magasinet fortelle åpenhjertig om en av de siste SMS-ene hun fikk fra Behn, som kom bare få uker før julen.

Tekstmeldingen inneholdt en kjærlighetserklæring full av håp og tro på en fin fremtid sammen.

I intervjuet minnes Heilmann den siste gangen hun fikk se kjæresten, før han ble bisatt fra Oslo domkirke 3. januar.

- Jeg fortalte ham hvor viktig han har vært for meg, og hvor høyt jeg elsket ham, uttalte hun blant annet til magasinet den gangen.

LES OGSÅ: - Ikke gitt at du tør å prøve på nytt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer