- Han får sjåfør fra Gøteborg til Oslo

Didrik Solli-Tangen gjør alt for ikke å glipp av brorens store kveld i Melodi Grand Prix. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Artist Didrik Solli-Tangen (25) vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2010. Nå er det operasangerens lillebror, Emil (22), som skal stå på samme scene i Oslo Spektrum.

Emil synger opera sammen med metalbandet Gromth. De vant delfinalen i Steinkjer med låta  «Alone».

– Det er helt fantastisk. Musikkstilen vår er «elsk/hat», så det var litt vinn eller forsvinn. Vi er så stolte, fortalte han til Se og Hør etter seieren. 

Didrik var ikke til stede i salen for å juble, da han spilte egen konsert i Hommelvik, rundt ti mil sør for Steinkjer.

– Jeg fulgte livestreamingen på mobilen, og dro direkte til Steinkjer for å feire Emil etterpå. Jeg er utrolig stolt av ham. Emil er helt rå, sa storebror på nachspielet.

På lørdag skal Emil konkurrere mot ni andre delfinalister om å bli Norges bidrag til den internasjonale finalen i Malmö.

Storebror er heller ikke tilskuer denne gang, men Emil Solli-Tangen røper nå at Didrik vil komme på festen etter finalen.

- Det blir gøy! Uansett om vi må stikke opp til meg å ha konsert i leiligheten min eller et annet sted.  Didrik kommer rett fra Gøteborg. Han ville så gjerne være med på festen at han får sjåfør fra Gøteborg og til Oslo. Så han kommer rett på festen. 

Foran delfinalen i Steinkjer fikk Emil og Gromth kraftig kritikk for deres blanding av opera og heavy metal. Både VG og Dagbladet ga låten terningkast 1. Likevel gikk de videre til Oslo Spektrum og gruppen har en god følelse foran finalen.

Det som er litt spesielt er at forrige delfinale hadde min gode venn og sanglærer Anders Wangen bursdag, og på lørdag har min avdøde morfar 85 årsdag. Datoene er litt sånn «creepy», så vi er litt spente på det. Vi er bare nødt til å vinne.

- Hva syns du om at Didrik ikke får sett deg på scenen?

Det er litt kjedelig. Men han kom til Steinkjer på festen og når man står på scenen så har man så mye i hodet og er så fokusert på det man skal gjøre. Om han hadde sittet i salen hadde det vært kjempe gøy, men han kommer etterpå og det er det som betyr noe. Han tar meg i mot og kan gi meg en klem for å si gratulerer eller skitt au. Det er det jeg er spent på. Den klemmen der.

LES OGSÅ:   Går glipp av lillebrorens MGP-suksess

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer