Tom Cruise og Suri Cruise:

- Han får ikke lov til å omgås datteren

Har ikke blitt sett offentlig sammen siden 2013.

DÅRLIG FORHOLD: Tom Cruise og den nå 13 år gamle datteren Suri skal ha et svært dårlig forhold - og ikke ha omgått hverandre siden 2013. Her er de sammen året før, i 2012. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG FORHOLD: Tom Cruise og den nå 13 år gamle datteren Suri skal ha et svært dårlig forhold - og ikke ha omgått hverandre siden 2013. Her er de sammen året før, i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den verdensberømte skuespilleren Tom Cruise (57) har i mange år vært en profilert representant for den mye omtalte Scientologikirken.

Den svært kontroversielle kirken går for å være svært kontrollerende - og bevegelsens superstrenge regler skal angivelig også ha vært en del av årsaken til at Tom Cruise og ekskona Katie Holmes (40) gikk fra hverandre i 2012.

Cruise sitt troskap til Scientologikirken har også påvirket forholdet han har til barna sine. De to eldste barna, Isabella Jane Cruise (26) og sønnen Connor Cruise (24), som han har med Nicole Kidman (52), er også tilhengere av den kontroversielle kirken.

2013: Tom Cruise og datteren Suri har ikke blitt sett sammen siden 2013. Her er de sammen i 2012, da Suri var seks år gammel. Foto: NTB Scanpix
2013: Tom Cruise og datteren Suri har ikke blitt sett sammen siden 2013. Her er de sammen i 2012, da Suri var seks år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Verre er det med Cruise sin yngste datter, 13 år gamle Suri, som han har sammen med Katie Holmes. Ifølge US Weekly skal ikke Cruise og hans nå 13 år gamle datter ha blitt sett sammen på hele seks år - kort tid etter at han og Holmes gikk fra hverandre.

En representant for Scientologikirken sier i et nytt intervju med det amerikanske nettstedet at Cruise ikke har lov til å omgås datteren på grunn av sin sterke tilknytning til den mye omtalte bevegelsen.

- Tom Cruise kan ikke ha noen form for relasjon til sin yngste datter Suri på grunn av sin tilknytning til Scientologikirken, sier Samantha Domingo til US Weekly.

Hun har tidligere vært medlem av den kontroversielle kirken, men brøt ut av den i 2004.

- Gjør det for å slippe kritikk

Domingo hevder også at da Cruise og datteren viste seg offentlig sammen i 2013, var det utelukkende for syns skyld. Det tidligere Scientologi-medlemmet sier også at Cruise i virkeligheten ikke har lov til å ha et forhold til sin tenåringsdatter fordi hun ikke tilhører Scientologikirken.

- Kanskje han gjorde det bare for bildet, for å etterlate et inntrykk om at de har et forhold, slik at han slipper kritikk, sier Domingo, som også har gitt ut en bok om hvordan livet innenfor Scientologikirkens vegger fungerer.

En talskvinne for Scientologikirken benekter imidlertid Domingos påstander, og kaller det sludder.

- Alt det du mener representerer ikke Scientologikirken, eller dens praksis og livsstil, har talskvinnen uttalt til US Weekly.

«Mission Impossible»-skuespilleren har imidlertid et svært godt forhold til sine eldste barn, Isabella og Connor - som begge er scientologer.

- Fikk ultimatum

Det er imidlertid ikke første gang forholdet mellom Tom Cruise og datteren Suri har blitt et tema i den internasjonale sladrepressen. Også i 2018 ble en rekke sjokkerende opplysninger om Cruise sitt forhold til yngstedatteren lekket til mediene.

GODT FORHOLD: 13 år gamle Suri har et langt bedre forhold til sin mor, Katie Holmes. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: 13 år gamle Suri har et langt bedre forhold til sin mor, Katie Holmes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han og Suri har som allerede nevnt hatt minimalt med kontakt siden skilsmissen i 2012, og i februar i fjor skal Cruise ifølge Hollywood Life ha fått et dramatisk ultimatum om å enten forlate Scientologikirken - eller å kutte kontakte med datteren.

Sist gang Tom ble observert med den 11 år gamle datteren var under et besøk i vannparken Disney's Typhoon Lagoon i Florida i 2012.

- Å eventuelt forlate scientologi-kirken blir det tøffeste valget han noensinne har tatt, sa en kilde til nettstedet.

Vis mer

- Suri savner pappaen sin

Det er over syv år siden Katie begjærte skilsmisse fra ektemannen Tom, og flyttet ut av herskapshuset i Beverly Hills med datteren Suri.

Siden den gang skal Suri kun ha sett faren sin på omslaget av blader og på TV.

13-åringen skal tidligere også hatt vanskeligheter med å forstå hvorfor faren holder seg unna.

En nær venn av moren Katie fortalte nettstedet Celebrity Insider i 2017 at Suri flere ganger har prøvd å få kontakt med faren, men at han ikke ønsker å verken se eller snakke med henne.

- Suri er i en alder hvor hun virkelig trenger den kjærligheten fra faren sin. Hvilket som helst barn i den alderen ville spurt hvorfor faren ikke ønsker å se dem, fortalte en venn nær Katie til nettstedet, og fortsatte:

- Han kjenner ikke datteren sin, bortsett fra at han vet at hun gjør det bra på skolen og at hun elsker å danse og spille teater.

LES OGSÅ: Dette er Lady Gagas ukjente flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer