- Han får gå så langt eller kort han har lyst til

Langrennsstjernen Martin Johnsrud Sundby vil ikke presse sønnen Markus (2) til å følge i hans skispor.

KLARE FOR SKILØYPA: Martin Johnsrud Sundby gleder seg til å ta med sønnen Markus på barneskirenn ved Sjusjøen i påsken. Foto: Espen-Solli.com
KLARE FOR SKILØYPA: Martin Johnsrud Sundby gleder seg til å ta med sønnen Markus på barneskirenn ved Sjusjøen i påsken. Foto: Espen-Solli.com Vis mer

SEOGHØR.NO: Sammen med samboer Marieke (30) og sønnen Markus (2) Martin Johnsrud Sundby  både jul og påske i skieldoradoet Sjusjøen en drøy mil fra Lillehammer.

Denne påsken arrangerer de skirenn for barn i Birkebeinerbakken.

Og det er en selvfølge at guttungen også spenner på seg skiene og blir med pappa på barneskirennet.

– Han har god balanse og er veldig flink. Men det viktigste er at han synes det er gøy, så han får gå så langt eller kort han har lyst til, forteller Martin.

– Tror du han kommer til å gå i dine fotspor?

– Det får han gjøre akkurat som han vil med. Jeg kommer i alle fall ikke til å presse ham. Det å være toppidrettsutøver er et så spesielt liv, at man bare skal gå den veien hvis man virkelig brenner for det, mener årets verdenscupvinner.

Les mer om Martin og hans familie i nyeste nummer av Se og Hør, som er i salg nå.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Martin Johnsrud Sundby og hans familie. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Martin Johnsrud Sundby og hans familie. Foto: Se og Hør Vis mer

Martin har tidligere avslørt til Se og Hør at han sover med bilde av gullrivalen Petter Northug jr. på nattbordet for å holde motivasjonen oppe før viktige skirenn.

- Det er umulig å droppe treningsturene om morgenen med ham på nattbordet.

Suksessen i skisporet har også gjort Martin til et yndet sponsorobjekt, og i 2014 ble han og skikollega Therese Johaug sminket opp som pensjonister i en reklamefilm for Drammen PapirEngros.

– Jeg fikk helt sjokk, det så helt vilt ut - og helt ekte. Det var helt annerledes enn det jeg pleier å gjøre. Jeg gjør jo noen oppdrag i året, og der er det annen sminke som gjelder, sa Johaug etter seansen.

Se videoen her:

LES OGSÅ: Sover med Northug på nattbordet