- Han falt ned i et fly over Drammen

Magne Furuholmen mistet faren i flystyrt da han var ni år, og mener hendelsen har påvirket hans kunstneriske karriere.

TANKEVEKKER: Både farens død og hans egen hjerteflimmer-diagnose har gjort noe med Magne Furuholmen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
TANKEVEKKER: Både farens død og hans egen hjerteflimmer-diagnose har gjort noe med Magne Furuholmen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Da «A-ha»-medlem Magne Furuholmen (48) var ni år mistet han pappaen sin i en tragisk flyulykke.

- Han falt ned i et fly over Drammen på vei til musikerjobb, forteller Furuholmen i NRK2-programmet «Nasjonalgalleriet».

Skal vi tro multikunstneren har farens død påvirket hans kunstneriske karriere.

- Det var det verste som kunne skje, og det ligger og gjærer der på en eller annen måte. Men det er veldig god terapi i det å gå inn i det - istedenfor å unngå det, sier han i NRK-programmet.

Furuholmen har tidligere vært åpen om hjerteflimmer-diagnosen, og i programmet forteller han at problemene ikke gir ham dødsangst lenger.

- Før var jeg redd. De tre-fire første årene, så tenkte jeg at jeg måtte skrive testamente og legge om livet mitt. Den eneste grunnen til at jeg burde være mer redd, er fordi at jeg ikke er redd for å være redd nok, mener han.

Musikalsk belastet, med både en far og bestefar som var musikere, er det ingen tvil om at Furuholmen er. Men han har også flere strenger å spille på.

48-åringen er en også en respektert og anerkjent billedkunstner og skulptør. Men innrømmer at overgangen fra musiker til kunstner ikke var like lett.

- Til å begynne med var det ganske svett. Men det var mest på grunn av problemer i meg. Det var jeg som var skyggeredd, og lagde distanse mellom ham i klovnekostyme på en populær musikalsk arena og den svartkledte politisk korrekte, sier han.
 
«Nasjonalgalleriet» går på NRK2 på mandager. Sjekk ut Seher.nos store TV-guide her for programstart!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kari Traa angrer ikke på at hun lot trusa falle 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer