- Han er verdens vakreste mann

Coldplay-stjernens nesegruse beundring for Morten Harket vil ingen ende ta.

ELSKER MORTEN HARKET: Coldplay-stjernen Chris Martin er trolig verdens største a-ha-fan. Foto: AP
ELSKER MORTEN HARKET: Coldplay-stjernen Chris Martin er trolig verdens største a-ha-fan. Foto: AP Vis mer
SEHER.NO: Det er få plater det stille større forventinger til i år enn Coldplays "Viva La Vida or Death And All His Friends", men for frontfigur Chris Martin (31) er det ikke bare hans egen musikk som betyr noe.

Den sjarmerende briten, som er gift med Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (35), er nemlig en av verdens største a-ha-fans, men det er ikke bare musikken som får Coldplay-vokalisten til å smile. Frontfigur Morten Harket (48) får det tydeligvis også til å bruse i blodet på musikeren.

- Han er jo verdens vakreste mann, sier Martin til VG, når avisen overrekker ham Harkets siste soloalbum "Letter From Egypt".

Martin har fra barndommen av vært en av a-has største fans, og han gir det norske bandet mye av æren for å ha formet ham musikalsk.

Medlemmene i Coldplay er de siste årene blitt godt kjent med bandmedlemmet Magne Furuholmen, men selv om Martin er full av beundring for Morten Harkets musikk og utseende, vil han helst slippe å bli bedre kjent med den evigunge frontfiguren.

- Morten vil jeg egentlig ikke være venn med, fordi jeg helst bare vil betrakte ham som en popstjerne i hodet mitt, ler 31-åringen til VG.

LES OGSÅ: Harket blir pappa til fem