Han er verdens best betalte skuespiller - igjen

For tredje år på rad har «Iron Man»-stjernen Robert Downey jr. all grunn til å smile.

SEOGHØR.NO: Robert Downey jr. (50) begynte karrieren allerede som femåring da han dukket opp i en av farens filmer, og har siden den gang opplevd enorm sukess.

BABYLYKKE: I fjor ble Downey jr. far for tredje gang. Skuespilleren har to barn – Exton Elias og Avri – med sin nåværende kone, og en sønn fra et tidligere ekteskap. Foto: Scanpix
BABYLYKKE: I fjor ble Downey jr. far for tredje gang. Skuespilleren har to barn – Exton Elias og Avri – med sin nåværende kone, og en sønn fra et tidligere ekteskap. Foto: Scanpix Vis mer

Tiden som én av Hollywoods største stjerner har vært preget av dop- og alkoholmisbruk, men i dag er han rusfri og ser ut til å være i sitt livs form.

I fjor fikk Downey jr. sitt andre barn med kona Susan, og under et besøk hos talkshow-verten David Letterman (68) tidligere i april viste han stolt frem et bilde av datteren.

Nå har 50-åringen fått enda en grunn til å smile; nylig ble det nemlig kjent at han for tredje år på rad er verdens best betalte skuespiller.

Saken fortsetter under bildet.

Det er finanstidsskriftet Forbes som har laget listen, og det kommer frem at Downey jr. i år har tjent 80 millioner dollar – i overkant av 600 millioner norske kroner.

Det er rollen som Iron Man, både i filmene med samme navn og «Avengers»-filmene, som har stått for store deler av stjernens inntekt den siste tiden.

«Rush Hour»-skuespiller Jackie Chan (61) kapret andreplassen på listen, mens «The Fast And The Furious»-veteran Vin Diesel (48) havnet på tredje.

Videre på listen finner man Bradley Cooper (40), Adam Sandler (48) og «Mission Impossible: Rogue Nation»-aktuelle Tom Cruise (53).

LES OGSÅ: Sønnen (20) arrestert med kokain