GULLGUTTER: Kjetil Andre og Lasse Kjus er gladgutter og gullgutter. Foto: SCANPIX
GULLGUTTER: Kjetil Andre og Lasse Kjus er gladgutter og gullgutter. Foto: SCANPIXVis mer

Han er vår nye kong Glad!

Kjetil Andre Aamodt er utropt til Norgesmester - i glede...

SEHER.NO: Kjetil André Aamodt blir historiens første ”Norgesmester i glede” når han lørdag mottar hedersprisen av TusenFryd.

– Vi ønsker å hedre personer som gleder og inspirerer barn og unge på en helt spesiell måte. Her får Kjetil André Aamodt full pott! sier TusenFryd-sjefen Linda Bernander Silseth. Lørdag, 2. juni kl. 12.00 kommer alpinstjernen til TusenFryd for å motta hedersprisen.

Hedersprisen ”Norgesmester i Glede” går til en person som gjennom enestående prestasjoner har utmerket seg som idol og helt for barn og unge, og som aktivt har brukt arenaer hvor barn og unge er til å spre sunne og gode verdier og holdninger.

 Prispengene på 25.000 kroner fra TusenFryds Barnefond gir Kjetil André Aamodt til arrangør av årets TV-aksjon, Right to Play, som ledes av John Olav Koss.

- Jeg er stolt og glad over å motta hedersprisen "Norgesmester i Glede" fra TusenFryd. Enda mer gledelig er det for meg å gi prispengene videre til Right To Play. Organisasjonen utfører et viktig arbeid overfor barn og unge i noen av de mest problemfylte områdene i verden. Og de gjør det gjennom lek og idrett som både forener og bygger individets tro på seg selv, sier Kjetil André Aamodt i en kommentar til sin nyeste NM-tittel.

Kjetil André Aamodt ble født 2. september 1971, er gift med Stine Østvold og sammen har de datteren Erle. Aamodt er verdens mestvinnende alpinist i mesterskapssammenheng gjennom tidene. Han har 20 mesterskapsmedaljer (VM/OL), derav fire OL-gull og fem VM-gull.