«Sofa»-Tore snakker ut om vennskapet med Adam:

- Han er som en storebror for meg

Møttes for første gang på utested. Ble bestevenner. 

Vis mer Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Denne uka er det «Sofa»-spesial i TV Norge programmet «4-stjerners middag».

Det er Merethe Lendl, Pål Prøis, Tore Petterson og Silvia Leine fra NRK-suksessen «Sofa» som skal varte opp med hvert sitt middagsselskap.

Kveldens vert er Tore Petterson (37), som inviterer resten av gjengen til Drammen, hvor han har fått låne sin søsters leilighet for anledningen.

Under middagen blir Pål nysgjerrig på forholdet mellom Tore og hans «Sofa»-partner Adam Schjølberg (34). Han synes de virker som et gammelt ektepar på TV og spør hvorfor de ikke er kjærester.

- Vi er på hver vår side av skalaen i forhold til hva vi liker, forklarer Tore.

- Har dere aldri hatt noe forhold?

- Nei, aldri. Ikke så mye som et nuss en gang.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENHJERTIG: I kveldens versjon av «4-stjerners»-middag forteller Tore åpent om sitt vennskapsforhold til «Sofa»-kameraten Adam. Foto: TV Norge 
ÅPENHJERTIG: I kveldens versjon av «4-stjerners»-middag forteller Tore åpent om sitt vennskapsforhold til «Sofa»-kameraten Adam. Foto: TV Norge  Vis mer

Til Seoghør.no forteller Tore at han aldri kunne vært kjæreste med Adam, men at han i stedet ser på ham som en storebror.

- Vi hadde nok ikke vært så gode venner som vi er i dag hvis vi hadde vært et par. Og Tore og jeg liker forskjellige type menn. Jeg liker verken ansiktshår eller tatoveringer, mens han elsker det. Så han har ingenting jeg klikker på, og jeg har ingenting han klikker på.

Møttes på utested

Det første møtet mellom duoen ble av det litt spesielle slaget. Tore visste kun hvem Adam gjennom TV-programmet «Homsepatruljen» som akkurat hadde blitt sluppet den gangen.

- Vi møttes på et sted som het «Sjokoladetoppen», hvor han rappet en flyer ut av hånda på meg. Jeg tenkte «Herregud, så frekk», og trodde han hadde blitt høy på seg selv for han var med i TV-serien, forteller Tore.

BESTEVENNER: Deres første møtet på utestedet skulle vise seg å ende opp i et bestevenn-forhold. Foto: NTB scanpix
BESTEVENNER: Deres første møtet på utestedet skulle vise seg å ende opp i et bestevenn-forhold. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men dette møtet skulle vise seg og bli starten på et langt vennskap.

- Like etter ble jeg invitert på et kurs med Adam som handlet om å forebygge fordommer mot homofile. Jeg ble også invitert til «Homsepatruljen»-premieren.

- Etterpå dro vi på byen sammen, og siden har vi vært bestevenner. Det er fint og ha en venn man ikke har lyst på, sier Tore til Seoghør.no.

- Vi har inspirert hverandre

Vennskapet deres har alltid vært noe helt spesielt, og de har lært hverandre å kjenne gjennom jobb og kampen mot fordommer.

- Vi har inspirert hverandre på hver vår måte. Forskjellene våre har ført oss sammen til det forholdet vi har i dag. Vi har stått på scenen sammen nydumpa og jævlige, men vi har alltid klart å dra hverandre opp.

- Etter «Homsepatruljen» fikk Adam mye hets, som enhver homo som stikker seg frem opplever. Det gjorde at han stengte seg inne i leiligheten i ett år. Dette er noe vi har kunne stå sammen om for å kjempe mot andres fordommer, forklarer han.

Trenger tid fra hverandre

Men selv om duoen alltid har likt å være i hverandres selskap innrømmer Tore at de også opplever uenigheter seg i mellom.

- Vi har jo hatt våre feider vi også. Jeg var han som fikk være på scenen med en kjendis, og nå har jeg fått en oppsving. Publikum forventer alltid at du skal levere, så det har vært spesielt. Vi har det gøy nå, og er ikke spesielt opptatt av hva andre sier og mener om oss.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS MED STAND-UP: Adam Schjølberg, Tore Petterson og Bjørn-Henning Ødegaard i forestillingen «Julelatter 2015». Foto: Tore Skaar, Se og Hør
SUKSESS MED STAND-UP: Adam Schjølberg, Tore Petterson og Bjørn-Henning Ødegaard i forestillingen «Julelatter 2015». Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

Men paret trenger også pauser fra hverandre.

- Vi har vært avhengige av hverandre, noe som har tæret litt på forholdene vi har vært i. Nå har vi mer respekt for hverandres liv, og vi er ikke oppå hverandre hele tiden. Vi er brødre. Vi krangler og gjør alt brødre gjør. Adam er som en storebror for meg.

I dag er Tore for øvrig lykkelig sammen med Marcus Rone (27).

Kjente TV-tittere

Det var høsten 2014 TV-seerne første gang ble kjent med komikerduoen Tore Petterson og Adam Schjølberg gjennom NRK-serien «Sofa».

De to guttene fra Lier og Bodø ble raskt svært populære, og synes det er spesielt hyggelig med alle henvendelsene de får fra unge som føler seg annerledes.

I fjor delte de en melding på Facebook som virkelig hadde rørt hjertene deres.

Meldingen var fra en tenåring som takket dem for å være forbilder på TV.

«Hver gang jeg ser dere to, så ser jeg at jeg kommer til å kunne leve lykkelig som homofil. Å være den eneste åpne homofile på skolen, kan være hardt», skrev gutten.

Og han er langt fra den eneste som har tatt kontakt.

- Det er fantastisk at vi kan bety noe for unge som sliter med å bli akseptert, sa Tore til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

SPESIELT VENNSKAP: - Vi har inspirert hverandre på hver vår måte, forteller Tore om vennskapet med Adam. Foto: Strix Televisjon AS
SPESIELT VENNSKAP: - Vi har inspirert hverandre på hver vår måte, forteller Tore om vennskapet med Adam. Foto: Strix Televisjon AS Vis mer

Ble spyttet på

Tore har kjent på kroppen hvor tøft det kan være å skille seg ut. I oppveksten kledde og oppførte han seg annerledes, noe som førte til juling, utestengelse og vonde ord.

- Jeg opplevde trusler hver dag. Småslag i ansiktet, spytting. Jeg fikk høre at jeg var ekkel, og ofte samlet de store gjenger for å gi meg juling. Heldigvis passet de få gode vennene mine på meg, fortalte han.

Han brukte i perioder sminke, og kunne finne på å stille i skjørt på skolen.

- Jeg tror det er enda verre for dem som ikke vet hvorfor de blir mobbet. Når du mobbes på tross av at du gjør ditt beste for ikke å skille deg ut, må det være mye vanskeligere, sier han.

Inni seg slet Tore likevel.

- Jeg spurte mamma hvorfor Gud hadde skapt et misfoster som meg. Hvorfor kunne ikke jeg bare være som alle andre? Hvordan kunne han la meg slite med dette? Jeg var så sint på Gud, forteller han.

Men det gikk over.

- Jeg sluttet å være sint da jeg skjønte at Gud var noe menneskeskapt som var laget for at vi skulle holde hverandre nede. Og uten en dømmende kraft, ble jeg mer og mer glad i meg selv, sier han.

Kjærligheten vinner

Kompisen Adam er opptatt av at det ikke trenger være kjipt å stå fram.

- Da jeg kom ut av skapet i 8. klasse, ble det nærmest møtt med et skuldertrekk fra klassekameratene mine.

Og så gikk livet videre, fortalte han.

Guttene vil fortsette å gjøre det de kan mot mobbing.

- Jeg har stor respekt for ungdom som tør å være seg selv, og står alene i motvind. Men kjærligheten vinner alltid, sa Adam den gang.

Hva Tore serverer gjestene sine og hvordan det går, kan du se på TV Norge i kveld klokka 19:30.

LES OGSÅ: Derfor sa de nei til «Farmen Kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer