Gordon Ramsay og Jamie Oliver:

- Han er som en dement slektning

Kjendiskokkene Gordon Ramsay og Jamie Oliver er i tottene på hverandre.

TO KOKKER - MYE SØL: I mars angrep Gordon Ramsay Jamie Olivers nye prosjekt. Nå svarer Jamie på anklagene. Foto: NTB Scanpix
TO KOKKER - MYE SØL: I mars angrep Gordon Ramsay Jamie Olivers nye prosjekt. Nå svarer Jamie på anklagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Kjendiskokken Gordon Ramsay (50) er kjent for å lire av seg i opphetede situasjoner.

Tidligere i år var det kokkekollegaen Jamie Oliver (42) som fikk gjennomgå da Gordon hevdet Jamie kunne løse Storbritannias fedmeepidemi ved å spise all maten selv.

Gordon har senere bedt om unnskyldning for kommentarene, ifølge The Sun, men nå har Jamie tatt bladet fra munnen.

- Alle vennene mine og folk jeg jobber med i TV-bransjen var veldig sinte på mine vegne. Men det er litt som når et familiemedlem du er glad i får demens og glemmer det de har sagt, sier han i et intervju med avisen.

Jamie insisterer i intervjuet på at han ikke bryr seg fordi han tror ikke Gordon har det i seg å angre på det han sier.

Saken fortsetter nedenfor.

UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter. Se programmet på BBC Entertainment i kveld klokka 22:45. Vis mer Vis mer

- Jeg tror ikke han er sjalu fordi ingen annen britisk kokk har rundet amerikansk TV sånn som Gordon har. Han er rå, men vi er forskjellige, sier Jamie til The Sun.

Videre sier han at han kanskje ville svart på Gordons kommentarer for fem år siden da han først ble kjent.

- Men han har fire barn og jeg har fem barn, og jeg vil ikke mobbe noens pappa på TV. Det er ikke greit.

Langet ut mot Jamies prosjekt

Det er ikke første gang Gordon har avslørt hva han synes om kokkekollegaen.

I 2012 gjestet han TV-showet «Alan Carr: Chatty Man» og snakket om Jamies daværende prosjekt som gikk ut på å få amerikanere til å spise sunnere.

- Du må være veldig forsiktig når du skal over dammen og lære amerikanerne om sunt kosthold. Hvis du ikke er i spesielt god form selv, må du være ekstra forsiktig, sa han ifølge Daily Mail.

Ramsay la også til at han synes konkurrenten ser skitten ut.

- Alt jeg ønsker meg til jul, er å kunne skrubbe ham skikkelig, sa han.

Angriper hobbykokker på Twitter

I tillegg til å kommentere kollegene sine, har Gordon gått til angrep på hobbykokker som har sendt ham bilder av deres hjemmelagede matretter.

Selv om det så langt ikke har endt godt for nærmest noen av dem, har Ramsays kommentarer til gjengjeld skapt latterbrøl og vakt oppsikt i de tusen hjem.

Da en kvinne spurte om tilbakemelding på en middagstallerken med biff og potetmos, svarer Ramsay følgende: «Det ser ut som om det ble laget for en stund siden ... i 1993?».

- Forbli sulten

Også da en kvinne ba om dommen over en stekt kylling, smalt følgende kommentar fra Ramsay: «Det er meningen at du skal steke kyllingen. Ikke ta den til krematoriet».

Foruten dette sammenliknet Ramsay også andre matretter med blant annet oppkast, plast og gulvtepper.

Saken fortsetter nedenfor.

En rekke personer har også sendt inn bilder av mat fra skolekantina, som definitivt ikke gikk ubemerket hen hos mesterkokken. Her gikk 50-åringen så langt i sin kritikk at han oppfordret innsender til å «forbli sulten», da maten regelrett ser «motbydelig ut».

Kommentarene har så langt fått massiv oppmerksomhet, med flere tusen liker-klikk. Hvorvidt Ramsay vil fortsette å bedømme hobbykokkers mat framover, gjenstår imidlertid å se.

LES OGSÅ: Kjendiskokkene i full splid om norsk brunost

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer