<strong>JENTENES IDOL:</strong> - Henrik er vår Idol-favoritt. Både fordi vi kjenner ham, fordi han er en flott gutt og fordi han er best! Det sier søstrene Julie (t.v.) og Lisa Tverrå Johnsen i «The Johnsen Sisters». Foto: Morten Eik/Se og Hør
JENTENES IDOL: - Henrik er vår Idol-favoritt. Både fordi vi kjenner ham, fordi han er en flott gutt og fordi han er best! Det sier søstrene Julie (t.v.) og Lisa Tverrå Johnsen i «The Johnsen Sisters». Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Han er noe helt for seg selv

Julie og Lisa i «The Johnsen Sisters» fra Mosjøen heier frem barndomsvennen Henrik i kveldens semifinale.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: For to år siden ble søstrene Julie (28) og Lisa (23) selv finalister i X Factor, der de tok en sterk åttendeplass blant 8.000 påmeldte.

Foran kveldens femte og siste Idol-semifinale tror de bysbarnet Henrik Mortensen fra Mosjøen kan gjøre det vel så skarpt.

- Henrik er en gutt som skiller seg fra mengden. Han passer for et konsept som Idol, der man kun har seg selv å stole på. Henriks positive individualisme kan sende ham langt i Idol, sier søstrene.

 - I kveld vil Norge få opp øynene for ham! Henrik er noe helt for seg selv. Han kan vinne hele Idol, legger jente til.

Henrik, som fylte 17 år forrige uke, er takknemlig for støtten. Han har sunget i samme kor som Julie og Lisa i mange år.

- For sju år siden dannet moren deres sangkoret «For You». Et kor som brukte mye tid på popmusikk. Både Julie, Lisa og jeg sang i «For You». I 2007 satte koret publikumsrekord i Mosjøen med musikalen «Grease», forteller Henrik.

Søstrene, hvis fulle navn er Julie og Lisa Tverrå Johnsen, har nå flyttet til Oslo. Her satser de på en artistkarriere under navnet de tok i forbindelse med X Factor, «The Johnsen Sisters».

Også Henrik har flyttet fra Mosjøen til Trondheim, der han gjør ferdig videregående skole. I Trondheim bor også moren hans.

- Julie og Lisa har æren for at jeg i det hele tatt deltar i Idol. Det er de som har pushet meg og fått meg til å melde meg på. Dessuten har de gitt meg gode råd underveis, sier Henrik.

I kveld står den nybakte 17-åringen på scenen og fremfører Elton John-låten «Rocket man».

- Jeg tror det er et bra låtvalg - kjent, men ikke for kjent. Jeg håper jo på finale, men det er på ingen måte avgjørende for meg. Jeg er kommet så langt i Idol at nå er jeg fornøyd uansett hva som skjer, sier Henrik.


- Hvem blir dine største konkurrenter i kveld?

- Ut fra det jeg har sett og hørt, blir Christopher Olafsrud (17) og Rodao Garmiany (19) tøffe å slå.

Mange TV-seere vil huske den nybakte 17-åringen fra mellomrunden på Lillestrøm. Der sang han for sin bestevenninne, som ble drept på Utøya 22. juli.

Fremføringen på Lillestrøm sammenfalt i tid med jentas begravelse i Mosjøen. Henrik dedikerte sangen til venninnen, gikk videre, og vil ikke snakke så mye om dette i dag.

Henrik bruker endel sminke og har en fremtoning på scenen som kan oppfattes som androgyn.

Vi ba ham beskrive seg selv.

- Jeg er glad, hyperaktiv – og kanskje litt eksotisk, svarte Henrik.

I kveld synger han for en plass blant de 10 finalistene på TV 2 klokka 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.
 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Idol-finalisten ble kastet av hesteryggen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer