Erlend Elias om «Skal vi danse»-bråket:

- Han er litt som Donald Trump

Erlend Elias er lei av Frank Løkes stunt i sosiale medier.

- DET ER MOBBING: Erlend Elias Bragstad mener Frank Løkes uthenging av «Skal vi danse»-dommerne er mobbing. Han sammenlikner Løkes sosiale medier vaner med Donald Trump. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet / Christian Roth Christensen, Dagbladet
- DET ER MOBBING: Erlend Elias Bragstad mener Frank Løkes uthenging av «Skal vi danse»-dommerne er mobbing. Han sammenlikner Løkes sosiale medier vaner med Donald Trump. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet / Christian Roth Christensen, Dagbladet Vis mer
Publisert

De siste dagene har det utartet en bitter krangel i sosiale medier mellom Frank Løke (38) og «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (39), etter at førstnevnte valgte å henge ut samtlige dommere i danseprogrammet tidligere denne uken.

Selv hevdet Frank at det hele var ment som et humoristisk innlegg, men så ikke humoren da Tore svarte tilbake med samme mynt - og oppfordret Frank til «å heller bruke statusen sin på å forebygge mobbing, enn å legalisere det».

- Jeg synes det er hårreisende at en dommer i «Skal vi danse» henger ut en av deltakerne som en mobber på grunn av et humoristisk innlegg, hadde Frank å si om innlegget til Tore da Se og Hør kontaktet ham tirsdag.

Om hva som anses som mobbing eller ei, er de ovennevnte foreløpig ikke blitt enig om. Uttalelsene til Frank blir imidlertid ikke støttet opp av hans tidligere TV-kompanjong Erlend Elias Bragstad (36). Frank feier på sin side kritikken under teppet.

Full krangel

Erlend Elias og Frank fikk mye oppmerksomhet da de deltok i den andre sesongen av «Farmen kjendis», som ble vist på TV tidligere i år.

Inne på realitygården ble det ofte krangling mellom de to, ofte på bakgrunn av at de var uenige om hverandres lederstil i rollen som storbonde.

«FARMEN-NACH»: Hva er de største snakkisene fra denne ukas «Farmen kjendis»? Og hvorfor i alle dager valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg brått fra programmet? Vi har sistnevnte, sammen med tidligere «Farmen kjendis»-profil Tore Petterson, i studio. Video: Per Ervland Vis mer

Krangelen, som blant annet endte med at Erlend Elias stormet ut av «Farmen»-settet i protest, fortsatte også utenfor gården der stylisten opplevde å selv bli hengt ut av Frank på Instagram.

I et Instagram-innlegg postet av Frank Løke i januar, som i etterkant har blitt slettet, sammenlignet Frank Erlend Elias' lederstil med Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.

Den gang ringte Erlend til Frank for å gi ham klar beskjed om at dette var noe han måtte spare seg for.

- Da fikk jeg også svaret om at det bare var humoristisk ment, og at jeg måtte se humoren i det, forteller kjendisstylisten til Se og Hør i dag.

Det «humoristiske» innlegget fortsatte imidlertid sin vante gang i sosiale medier, spesielt etter at Frank kom med denne «unnskyldningen»:

«Jeg ønsker å komme med en beklagelse til den nordkoreanske politiske og militære lederen Kim Jong-un. Det var ikke meningen å sammenligne deg med Erlend Elias Bragstad. Det var å tråkke langt over streken», skrev han blant annet.

Saken fortsetter under:

- Enig med Tore

Til Se og Hør forteller Erlend Elias at han synes det Frank har skrevet de siste dagene er for drøyt.

- Jeg er enig med Tore. Frank har mange som ser opp til ham, og han når ut til mange i sosiale medier. Han bør derfor bruke stemmen sin til noe annet enn å henge ut folk på Instagram, mener han, og sammenligner Frank med USAs omdiskuterte president.

- Han er litt som Donald Trump. Lirer av seg dritt i sosiale medier uten å tenke seg om. Det bør han holde seg for god for.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Selv om Frank selv hevder at det hele er humoristisk ment, synes Erlend Elias at innlegget til Frank er mobbing.

- Hadde han vært en komiker og tegnet en karikaturtegning hadde det vært noe annet, men han sammenligner dommerne med teite tegneseriefigurer. Dette er bare bitterhet, sier den tidligere «Farmen Kjendis»-deltakeren og legger til:

- Vi kan ikke være flinke i alt, og verken jeg eller Frank blir noen proffdansere. Vi er kanskje like på én ting i livet, og det er at vi begge er stive som stokker.

Lett å bli såret

I likhet med Frank, vet Erlend Elias godt hvordan det er å delta i det populære danseprogrammet «Skal vi danse». Han var nemlig med som deltaker i fjor, og kan relatere seg til Frank på flere punkter.

- Jeg har jo også selv opplevd å få dårlig tilbakemelding fra dommerne i «Skal vi danse». Og det er klart man blir såret når man står midt oppi det. Man trener hardt og er i en boble, og vil jo gjerne få honnør for sin innsats - for man gir jo alt, sier Erlend Elias.

Den gang gikk også han ut mot en av dansedommerne, og reagerte på det han mente var ufortjent dårlige tilbakemeldinger og poeng.

- Man merker veldig godt om man blir likt eller ikke av dommerne. De er jo bare mennesker de også, og de klarer ikke å være nøytrale hele tiden. Men de er nok så profesjonelle som de kan være i en slik setting, sier han.

Saken fortsetter under:

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- Satire er vanskelig

At krangelen mellom Tore og Frank har fått så mye oppmerksomhet skjønner ikke Frank Løke noe av. Han mener at de som reagerer på innlegget på Instagram, ikke skjønner satire.

- Alt er jo ironisk. Jeg vet godt selv at jeg ikke kan danse, og er ikke sur for at jeg har fått dårlig poeng. Innlegget er et humoristisk og satirisk innlegg. Hvis man ikke ser ironien i innlegget så kan jeg skjønne at man kan reagerer, sier Frank.

Ifølge Frank har hans kontoer i sosiale medier alltid båret preg av satire og ironi, og det er ikke før nå at folk har reagert på det.

- Hva Erlend Elias mener om dette bryr jeg meg ikke noe om. Erlend Elias vil nok bare ha litt oppmerksomhet, sier Frank.

LES OGSÅ: - Det er ikke en situasjon du ønsker å havne i

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer