VILLE IKKE STILLE: Didrik Solli-Tangen ville ikke stille opp på intervju til Jostein Pedersens MGP-bok.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
VILLE IKKE STILLE: Didrik Solli-Tangen ville ikke stille opp på intervju til Jostein Pedersens MGP-bok. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Han er ikke invitert hit, for å si det sånn

Jostein Pedersen mener MGP-vinneren burde gi mer av seg selv.

SEHER.NO:  Se videointervju med Jostein Pedersen nederst i saken!

Torsdag lanserte MGP-ekspert Jostein Pedersen, i samarbeid med MGP-veteran Kato Hansen, sin nye oppslagsbok «Melodi Grand Prix» på Herr Nilsen i Oslo.

Flere av landets mest kjente MGP-deltagere opp gjennom årene har stilt opp til intervju i boken, og både Wenche Myhre, Nora Brockstedt og Alexander Rybak var tilstede under lanseringen.

Nylig kunne Dagbladet avsløre at årets MGP-vinner, Didrik Solli-Tangen (22), også fikk forespørsel om å stille til intervju i boken. Eurovision-finalisten skal imidlertid ha takket nei, uten helt å forklare hvorfor.

Når Seher.no møter forfatter Jostein Pedersen på boklanseringen innrømmer han at han fortsatt ikke vet helt hvorfor Didrik takket nei.

- Vi ba bare om et intervju på helt vanlig måte, og det takket han nei til. Og det må man jo bare respetere. Så noe mer skjedde det ikke fra vår side, for vi skulle jo skrive boka, og da har man ikke tid til å sitte og sutre, sier han til Seher.no.

Dette er imidlertid langt fra første gang Solli-Tangen har nektet å stille opp på ting, eller hvert «taus» overfor pressen.

Torsdag kunne nemlig «God Kveld Norge» avsløre at Didrik egentlig skulle vært gjest i fredagens «Senkveld»-program, men at Eurovision-finalisten takket nei etter at han fikk vite at fjorårsvinner Alexander Rybak skulle delta.
 
22-åringens manager, Eivind Grøstad, avviser at det er uvennskap mellom Rybak og Solli-Tangen som er grunnen til at han har trukket seg, men vil heller ikke si noe mer om grunnen til avgjørelsen, annet enn av TV 2 endret planen for programmet. 

Når Seher.no spør Jostein Pedersen om han synes dette er riktig oppførsel av en norsk MGP-finalist, er han klar i sin tale.

- Nei. Sånn prinsipielt, når du er norsk MGP vinner, og spesielt i et år når man arrangerer, så er du jo folkets eiendom. Det er folket som har stemt deg frem. Det er folket som har betalt for det kalaset. Så det påhviler nok ekstra innsats i et sånt år. Sånn prinsipielt, når du er MGP vinner, så er du folkets artist, sier han til Seher.no.

Pedersen hadde ikke fått med seg saken om Rybak og Solli-Tangen, men avslører at den norske MGP-vinneren ikke var invitert på boklanseringen.

- Åh, nei, det vissste jeg ingenting om, men han er ikke invitert hit for å si det sånn, sier han.

Pedersen er også usikker på hva slags effekt Solli-Tangens oppførsel kan ha på hans karriere.

- Det vet jeg ikke. Grand Prix er som en cup vettu og ballen er rund og alt kan skje. Det er de tre magiske minuttene på skjermen som betyr noe, og han vant jo meget overbevisende den norske finalen. Så vi får bare krysse fingrene, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Han ante ikke at jeg skulle være med

Se videointervju med Jostein Pedersen nedenfor:[obj:media:8575]