James Franco:

«Han er et seksuelt rovdyr»

Skuespilleren hevder hun prøvde å trekke seg fra «The Disaster Artist».

NYE ANKLAGER: James Franco har flere ganger blitt anklaget for upassende oppførsel. Her avbildet med Zoë Kravitz i 2018. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB
NYE ANKLAGER: James Franco har flere ganger blitt anklaget for upassende oppførsel. Her avbildet med Zoë Kravitz i 2018. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller James Franco (42) har i flere runder blitt beskyldt for upassende seksuell oppførsel. Særlig under metoo-kampanjen i 2018 hevdet flere kvinner at han hadde utsatt dem for seksuell trakassering.

I 2014 måtte han unnskylde seg etter at det ble kjent at han som 36-åring hadde møtt en 17 år gammel jente på et hotellrom.

Nå er det imidlertid skuespiller, komiker og musiker Charlyne Yi (35) som retter hard skyts mot Franco.

ANKLAGER: Skuespiller Charlyne Yi . Her under en filmpremiere i mai 2019. Foto: Mark Von Holden / INVISION / TT / NTB
ANKLAGER: Skuespiller Charlyne Yi . Her under en filmpremiere i mai 2019. Foto: Mark Von Holden / INVISION / TT / NTB Vis mer

«Forsøkte å bestikke meg»

I en rekke innlegg på Instagram omtaler hun ham som en «seksuelt rovdyr». Hun skriver at hun forsøkte å trekke seg fra innspillingen av «The Disaster Artist».

«Da jeg forsøkte å bryte kontrakten og slutte i 'Disaster Artist' fordi James Franco er et seksuelt rovdyr, forsøkte de å bestikke meg med en større rolle», hevder hun i innlegget.

Innlegget er rettet mot både Franco og medskuespiller Seth Rogen (38). Sistnevnte fordi han angivelig lot Franco holde på uten å gripe inn.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Fryktet hevn

Page Six har sendt henvendelser til Franco, Rogen og Yi, uten å få kommentar.

«Jeg gråt og fortalte dem at det var den rake motsetningen til hva jeg ønsket, og at jeg ikke følte meg trygg med å jobbe med et jævla seksuelt rovdyr», skriver hun videre.

KOLLEGER: Her er James Franco (i midten) og Seth Rogen (til høyre) avbildet med Jonah Hill i 2016. Foto: Dave Allocca / Starpix /REX / NTB
KOLLEGER: Her er James Franco (i midten) og Seth Rogen (til høyre) avbildet med Jonah Hill i 2016. Foto: Dave Allocca / Starpix /REX / NTB Vis mer

Yi skriver ikke konkret hva hun mener Franco har gjort, og om mener at hun selv er utsatt for upassende oppførsel fra hans side.

Skuespiller Michelle Macedo har etter innlegget til Yi gått ut med sin egen opplevelse av Franco.

«Jeg spilte i en ensemblefilm mot ham i 2016. Det var et av de mest giftige, misbrukende innspillingene jeg noensinne har vært en del av. Jeg har vært livredd for å si noe før nå, i frykt for hevn fra de mektige, rovdyr-produsentene», skriver hun på Instagram.

Hun hevder videre at innspillingen ga henne PTSD (Posttraumatisk stressyndrom).

Rettet søksmål

I oktober i fjor rettet to av de tidligere studentene, Sarah Tither-Kaplan og Toni Gaal, et søksmål mot Franco, der de hevdet at skuespilleren og hans forretningspartnere har utnyttet dem seksuelt.

Ifølge rettsdokumenter People fikk innsyn i, fremmet Hollywood-stjernen et skriftlig tilsvar av påstandene kvinnene hadde kommet med, der han hevdet påstandene var «slibrige» og at kvinnene var «sultne på oppmerksomhet».

VÅRT LILLE LAND: TV2-serien tar for seg den norske metoo-saken som har fått desidert mest mediedekning. Video: TV2 Vis mer

«Til tross for at de slibrige beskyldningene i anklagen har sørget for godt tabloidstoff, er de også falske og provoserende, juridisk grunnløse og feilaktig fremmet i form av et gruppesøksmål, mest for å oppnå maksimalt med oppmerksomhet», sto det i tilsvaret.

«Dette søksmålet er en parodi på rettssystemet og toppen av en udugelig kampanje som urettmessig har vanæret en god manns velfortjente rykte», sto det videre.

LES OGSÅ: - Grunnløse og falske anklager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer