- Han er en verdig vinner

De tre andre gullfinalistene ønsker Carl Espen lykke til i København.

SEOGHØR.NO: Etter en nervepirrende finale med påfølgende gullfinale var det tilslutt bergenseren Carl Espen Thorbjørnsen som stakk av med seieren i Melodi Grand Prix lørdag kveld.

Den ferske artisten hadde tilnærmet null sceneerfaring på forhånd, men nordmenn hadde likevel tro på Carl Espen som ble utpekt som en forhåndsfavoritt.

Sammen med Linnea Dale, Mohamed Mo Abdi Farah og Knut Kippersund Nesdal var han en av de fire som først havnet i gullfinalen og fikk fremføre sin låt en gang til.

TIL TOPPS: Carl Espen Thorbjørnsen vant med Silent Storm.  Foto: FameFlynet Norway
TIL TOPPS: Carl Espen Thorbjørnsen vant med Silent Storm. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Da stemmene ble lest opp var det lenge få stemmer som skilte Carl Espen og Mo før bergenseren fikk et overveldende antall stemmer fra vestlandet og sikret seg seieren.

Fornøyd med andreplass

Det var likevel en strålende fornøyd Mo som tok andreplassen.

ANDREPLASS: Mo tok andreplassen med sin låt «Heal». Foto: FameFlynet Norway
ANDREPLASS: Mo tok andreplassen med sin låt «Heal». Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Det var helt sykt. Da de ropte opp navnet mitt og sa gullfinalen var jeg happy. Du så det på smilet mitt og opptredenen. Alle er vinnere i kveld, sier Mo til Seoghør.no.

Han beskriver forholdet til vinneren som et «storebror-lillebror forhold» og gleder seg til å se Carl Espen i København.

- Jeg er bare glad og jeg ønsker ham lykke til i Eurovision. Han fortjener det beste.

Linnea Dale tok tredjeplassen med «High Hopes» og syntes høydepunktet var å stå på scenen i Oslo Spektrum.

- Jeg har fått realisert min drømmeopptreden og få opptre med sangen min to ganger var helt fantastisk. Carl Espen er en verdig vinner. Flott fremføring og en verdig låt, sier den tidligere Donkeyboy-vokalisten til Se og Hør etter sending.

FORNØYD: Linnea Dale fikk oppfylt drømmen da hun sang i Oslo Spektrum. Hun havnet på tredjeplass. Foto: FameFlynet Norway
FORNØYD: Linnea Dale fikk oppfylt drømmen da hun sang i Oslo Spektrum. Hun havnet på tredjeplass. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- En fantastisk reise

Knut Kippersund Nesdal jublet på konkurrentens vegne og var fornøyd med fjerdeplassen i sangkonkurransen.

- Jeg synes det er utrolig gøy å ha kommet så langt. Det har vært en fantastisk reise og det var utrolig å stå på scenen to ganger. Carl Espen gjør en fantastisk innsats og han synger låten bedre og bedre for hver gang. Jeg gleder meg til å se ham i København, det unner jeg ham 100 prosent.

LES OGSÅ: - Det har vært mange tøffe år