HYLLET THOR: Lance Armstrong hyllet sin norske venn og sykkelkollega under hans foredrag torsdag.  Foto: SCANPIX
HYLLET THOR: Lance Armstrong hyllet sin norske venn og sykkelkollega under hans foredrag torsdag. Foto: SCANPIXVis mer

- Han er en god mann og en av de beste

Lance Armstrong hyllet Thor Hushovd på Folketeatret...

SEHER.NO: Onsdag ankom sykkellegenden Lance Armstrong (37) Oslo for å delta under Oslo Grand Prix.

Sykkelstjernen, som har vunnet Tour de France hele syv ganger, var blitt invitert til hovedstaden av sykkelkollega Thor Hushovd (31), samt Norges Cykleforbund, Kreftforeningen og Oslo Cancer Cluster (OCC).

Og etter et meget suksessfullt løp onsdag kveld, med over 60.000 fremmøtte publikummere, holdt han så foredraget "The Lance Armstrong Story" foran en fullstappet sal på Folketeatret torsdag formiddag.

Blant profilene som var dukket opp for å høre superstjernen tale, var tidligere sykkelprofil Dag Erik Pedersen, finansmann Christian Ringnes, samt selvfølgelig "Oksen fra Grimstad"- Thor Hushovd.

Både Hushovd og Pedersen mottok hyllest fra Kreftforeningen for deres innsats for kreftsaken, og begge sykkelprofilene ble utnevnt til æresambassadører for foreningen.

Det var Hushovd, som også var vinner av gårsdagens konkurranse, som fikk gleden av å ønske Armstrong velkommen på scenen.

Og sykkellegenden benyttet anledningen til å hylle sin norske venn.

- Thor er en god mann. Han er en av de beste! Og han har gjort veldig mye bra, sa Armstrong fra scenen, før han deretter roste nordmannen for hans prestasjoner i årets Tour de France:

- Han er også vinner av den grønne trøyen i årets Tour de France - en prestasjon det står mye respekt av. Den grønne trøyen vinner man kun ved å være utholdende og taktisk. Thor klarte alltid å være på de rette stedene og var veldig smart. Det er slik man får den grønne trøyen, sa stjernen.

Deretter fortalte Armstrong åpent om sin egen kamp mot testikkelkreften, og innrømmet at det var "et slag i ansiktet" å få diagnosen som 25-årig atlet.

- Det gikk en lang periode hvor jeg rett og slett ignorerte problemet. Jeg var litt sensitiv på det hele. For en 25 år gammel fyr bosatt i Texas var det ikke enkelt. Jeg var litt flau og det å ha testikkelkreft var ikke akkurat noe du snakket åpent om i Texas på den tiden, sa han.

Etter en hard kamp mot kreften, som inkluderte en lungeoperasjon, hjernekirurgi og cellegift-behandling, ble sykkelstjernen friskmeldt, og i årene som har gått har han blitt en av de største idrettsnavnene i vår tid.

Likevel glemmer ikke Armstrong det han omtaler som "inngangsportalen" til hans fantastiske karriere, nemlig VM-seieren i Oslo i 1993.

- Det øyeblikket lanserte min karriere. For meg, som ung gutt, var det helt enormt. Jeg kommer aldri til å glemme dette stedet på grunn av det, sa han.

Etter foredraget tar Lance Armstrong turen for å besøke kreftsyke på Radiumhospitalet, før han setter kursen mot Irland, hvor han skal delta under Irland Rundt på sykkel.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Klart det er prestisje å vinne