Erling Braut Haaland og Isabel Haugseng Johansen:

- Han er en drøm

Jærens store sønn, Erling Braut Haaland er lykkelig med sin Isabel. Nå får han skryt fra uventet hold.

GULLGUTT: Her feirer Erling Haaland og kjæresten Isabel Haugseng Johansen etter at Manchester City vant Champions League i våres. Haalands prestasjoner på fotballbanen har gjort ham til milliardær, bare 23 år gammel. Foto: NTB
GULLGUTT: Her feirer Erling Haaland og kjæresten Isabel Haugseng Johansen etter at Manchester City vant Champions League i våres. Haalands prestasjoner på fotballbanen har gjort ham til milliardær, bare 23 år gammel. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvert år setter magasinet Kapital opp en liste over Norges 400 rikeste mennesker. Skipsreder John Fredriksen (79) topper årets liste - som vanlig. Men en blond viking fra Jæren klatrer på listen.

Nemlig fotballhelten Erling Braut Haaland (23).

For tiden er han i full gang med å pepre nettmaskene i Premier League og Champions League, men i sommer fikk han god tid til å nyte kjærligheten med kjæresten Isabel Haugseng Johansen (19).

Erling Braut Haaland og kjæresten Isabel Haugseng Johansen på luksusyatch utenfor Saint-Tropez. Video: Nora Skavhaug. Bilder: ©Agence / Bestimage, BACKGRID UK. Vis mer

De koste seg i Middelhavet, både i Erlings gigantiske hus i Marbella - og med herlige turer på innleid yacht innimellom.

Da Norge spilte landskamp på Ullevaal mot Georgia nylig var Isabel på plass for å heie på kjæresten, og Erling leverte som vanlig da han scoret - og Norge vant!

PÅ PLASS: Isabel Haugseng Johansen var til stede for å se landskampen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ PLASS: Isabel Haugseng Johansen var til stede for å se landskampen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ellevill formue

På Kapital-listen rangeres Erling som Norges rikeste idrettsutøver, til tross for sine unge år. Formuen hans anslås til 1800 millioner kroner!

De neste idrettskjendisene på listen er den gamle sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide (55) som startet treningskjeden Elixia. Han er god for en rund milliard,

OL-helten Bjørn Dæhlie (56) som er stor innen skiklær og eiendom har en anslått formue på 800 millioner. Golfidolet Viktor Hovland (26) (500 millioner), Arsenal-kaptein Martin Ødegaard (24) (500 millioner) og tennis-esset Casper Ruud (24) (400 millioner) er de andre som er blant Norges 400 rikeste.

Erling Braut Haaland har blitt en populær mann langt utenfor landegrensende. Under kolleksjonsvisningen til Dolche & Gabbana i Italia, var det en annen superstjerne som fikk møte superspissen. Video: Rød Løper Vis mer

- Den perfekte spiller

Erling får ros fra mange hold, og i Finansavisen sier spilleragent Ole Ray Grødseth følgende:

- Han er den perfekte spiller. Han har enorme fotballferdigheter, og selve personligheten er ordentlig. Han har ingen skandaler på seg. Han har en gutteaktig sjarm og lun humor. Familien er bak ham. For en fotballagent er konseptet Haaland helt uslåelig. Han er en drøm å selge.

Kapital mener at deres estimat på Haalands formue er konservativt:

- Vi har ikke innsikt i hvilke bonuser Haaland har avtalt seg til, og har ikke lagt til noe der. Kapital har vært i kontakt med flere, som alle har anslått forskjellige summer.

Thea Hope i Rød Løper elsker Erling Braut Haaland. Derfor troppet hun opp i full «kit wanker» på Ullevaal Stadion i håp om å få oppmerksomheten til spissen. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea/ Rød Løper Vis mer

Haaland er på 32. plass på Forbes’ liste over verdens best betalte idrettsutøvere, og anslår at han har en formue på 2,1 milliarder kroner. Britiske Daily Mail anslår Haalands formue til å ligge på 2,6 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Märtha i ukjent budkrig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer