OPPMERKSOMHETSSYK?: Severin Suveren Meiland (t.h) truer med søksmål for å få lønn for Robinson-oppholdet. Fjorårsvinner Tom André Tveitan mener dette bare er et skrik om oppmerksomhet.
OPPMERKSOMHETSSYK?: Severin Suveren Meiland (t.h) truer med søksmål for å få lønn for Robinson-oppholdet. Fjorårsvinner Tom André Tveitan mener dette bare er et skrik om oppmerksomhet.Vis mer

- Han er bare oppmerksomhetssyk

Flere Robinson-stjerner rister på hodet over Severins trussel om å saksøke "Robinsonekspedisjonen".

Fortjener Robinson-deltakerne lønn? Stem og ta debatten.

SEHER.NO: Robinson-deltakeren Severin Suveren Meiland (41) hevder at han har med seg godt over halvparten av årets deltakere, når han i Se og Hør Weekend varsler at han vil gå til sak mot produksjonsselskapet Strix.

Meiland vil ifølge bladet kreve en kompensasjon på 150.000 kroner pr person for lønn, diett og ulempetillegg, i tillegg til feriepenger, fordi han mener deltakerne var å anse som midlertidig ansatte, mens innspillingen foregår.

- Ble sjokkert
Men flere nåværende og tidligere Robinsondeltakere reagerer på erstatningskravet, og hevder Severin snakker mot bedre vitende.

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte om planene, for man blir jo under intervjurundene på forhånd opplyst om at det ikke er noe annet enn eventuelt førstepremien å tjene på dette.

- På meg virker det som om han bare er oppmerksomhetssyk. Jeg vil ikke ha noe med dette å gjøre, sier fjorårets vinner Tom André Tveitan til Seher.no.

Han mener deltakerne må være med fordi de har lyst til å teste seg selv, ikke på grunn av muligheten til å vinne førstepremien på kr 300.000.

Severin Suveren Meiland avviser kritikken om at han skal være oppmerksomhetssyk.

- Jeg ville gått videre med dette uansett om det hadde kommet ut i media eller ikke. At Tommen ikke vil være med på dette, synes jeg ikke er så rart. Han har jo vunnet, og i tillegg vet jeg at de som var med etter sammenslåingen i fjor, fikk 9000 kroner.

- Tommen har dermed kjøpt pakka, men han har fått for lite penger, sier Severin.
TIPS OSS: Har du et tips om deltakerne i Robinson-ekspedisjonen? Tips oss her

Tveitan bekrefter overfor Seher.no at han fikk 9000 kroner minus skatt etter sammenslåingen, men hevder han ikke ble med for pengenes skyld.

- Selv om jeg ikke hadde vunnet, ville jeg ikke saksøkt produsentene. Jeg ble med for opplevelsens skyld, sier Tveitan til Seher.no.

Han får støtte av Kathrine Pehrsson og Halla Osman, som begge er blant årets Robinson-deltakere.

- Jeg har ikke hørt noe om det, og vil heller ikke være med på et søksmål om jeg får tilbudet. Dette er noe jeg selv valgte å være med på, sier Osman til Seher.no.
- Fikk ingen spørsmål om lønn
Ifølge informasjonskonsulent  Line Vee Hanum i TV3 spurte ingen av deltakerne om de ville få lønn under auditionene før innspillingen startet.

- Det står ingenting i kontraktene om at Strix utbetaler lønn Det var heller ingen spørsmål om dette underveis i castingrunden fra deltakerne.

- Deltakerne skal ikke ha utgifter i forbindelse med ekspedisjonen og produksjonsselskapet betaler selvfølgelig reise og opphold for alle, men ellers er det vanskelig for meg å kommentere saken utover dette, da vi ikke har mottatt noe krav ennå, sier hun til Seher.no.

- Vil vurdere å bli med
Espen Aalberg - som også er med i årets Robinsonekspedisjon - er imidlertid ikke avvisende til å bli med på Severins søksmål.

- Jeg har vært i kontakt med Severin, og vil avvente mer informasjon før jeg bestemmer meg. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at jeg ble plukket ut, men hvis det er sånn at advokatene mener vi har rettigheter som vi ikke ikke har fått kompensasjon for, er jeg villig til å se nærmere på saken, sier han til Seher.no.

Severin hevder nå at han vil be de deltagerne som er interessert til et møte for å diskutere videre fremgang i saken.

- Papirene ligger klar til å bli undertegnet og sendt til retten. Om det blir løst i minnelighet er opp til Strix. Jeg tror ingenting på at en slik utgift vil føre til at de slutter å lage reality-TV. Personlig synes jeg det hadde vært interessant å få saken opp for retten, sier Severin til Seher.no

Har du et tips om deltakerne i Robinson-ekspedisjonen? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Til rettssak om Robinson-penger