Harvey Weinstein og #metoo:

- Han dikterte e-poster mens han var naken

Personlig assistent hevder hun måtte tørke sæd fra sofaen på Harvey Weinsteins kontor ukentlig.

SAKSØKT: Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) er saksøkt av sin tidligere assistent Sandeep Rehal. Her er han medTaylor Swift, Este Haim, Jaime King og Lorde på Golden Globe-etterfest i 2015. Foto: AFP/ NTB scanpix
SAKSØKT: Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) er saksøkt av sin tidligere assistent Sandeep Rehal. Her er han medTaylor Swift, Este Haim, Jaime King og Lorde på Golden Globe-etterfest i 2015. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hollywood-produsenten Harvey Weinsteins (65) tidligere personlige assistent Sandeep Rehal gikk forrige uke til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver i New York.

Kvinnen, som var ansatt i to år, saksøker Harvey og Bob Weinstein og selskapet The Weinstein Co. for diskriminering og trakassering.

I søksmålet, som er gjengitt i sin helhet hos Hollywood Reporter, hevder Rehal at mye av hennes arbeide handlet om å legge til rette for Harvey Weinsteins seksuelle apetitt og aktiviteter.

- Det ble forventet at Rehal skulle være være med å forberede og rydde opp etter Harvey Weinsteins ekstremt hyppige seksuelle møter, heter det i søksmålet.

Rehals søksmål er nok et vitnemål om hvordan den mektige filmprodusenten skal ha misbrukt sin makt for å seksuelt trakassere kvinner, etter at ballen begynte å rulle med avsløringene i New York Times i oktober.

Liste over sex-partnere

Rehal begynte som Weinsteins personlige assistent da hun var 26 år, i februar 2013.

Hun skal tidlig ha forstått at Weinstein forventet at assistentene hans var tilgjengelige til alle tider, og at det ikke var noen grenser mellom produsentens profesjonelle og private liv.

Rehal skal blant annet ha fått ansvaret for å oppdatere en liste med Weinsteins kontakter, der hans mange kvinnelige seksuelle partnere var markert med et spesielt tegn, ifølge søksmålet.

Det beskrives også hvordan Weinstein skal ha forventet at Rehal jobbet for ham mens han var naken:

- Nesten ukentlig måtte hun ta diktat av e-postene hans mens han var naken, ifølge søksmålet.​

- Tørket sæd fra sofaen

Samtidig som dette skal ha foregått, var Weinstein gift med designeren Georgina Chapman. Hun gikk fra ektemannen gjennom ti år etter avsløringene i oktober.

En annen oppgave Rehal skal ha måttet utføre, var å tørke sæd fra sofaen på Weinsteins kontor i New York.

- Dette skjedde regelmessig, rundt tre ganger i uka mens Harvey Weinstein var i New York, heter det i søksmålet.

Rehal skal også ha blitt bedt om å sørge for at det var en leilighet i nærheten av kontoret der Weinstein kunne ha seksuelle møter, og å kjøpe kvinneundertøy og andre gaver.​

I HARDT VÆR: Harvey Weinstein er blitt ansett som en av de mektigste mennene i Hollywood. Her avbildet med filmstjernene Gwyneth Paltrow og Cameron Diaz på en Golden Globe-fest i 1999. Foto: Alex J. Berliner/BEI/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
I HARDT VÆR: Harvey Weinstein er blitt ansett som en av de mektigste mennene i Hollywood. Her avbildet med filmstjernene Gwyneth Paltrow og Cameron Diaz på en Golden Globe-fest i 1999. Foto: Alex J. Berliner/BEI/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- Avviser kategorisk

En talsperson for Harvey Weinstein sendte denne uttalelsen til Hollywood Reporter som svar på søksmålet:

- Weinstein avviser disse påstandene kategorisk, og advokatene hans vil svare på påstandene i et passende rettslig forum, med bevis for at påstandene er falske.

I søksmålet beskrives det også hvordan Rehal skal ha blitt utsatt for en seksuelt krenkende adferd.

Weinstein skal regelmessig ha tatt henne på låret da de satt sammen i baksetet på hans Lexus SUV.

Da Rehal begynte å bruke bukser i stedet for skjørt, skal han ha tatt henne mellom lårene, ifølge søksmålet. Det blir hevdet at han regelmessig kalte assistenten seksuelt krenkende navn som «cunt» og «pussy».

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

- Flere ganger sa han: «Hva er galt Sandeep, er tampongen for langt opp i dag?», står det i søksmålet.

Rehal sluttet i jobben etter to år.

- Selv om Harvey Weinstein fortalte Rehal at han var en «tøff fyr og vanskelig å jobbe for» da han ansatte henne, kunne hun aldri ha forestilt seg hvor forferdelig og skremmende jobben ville være, heter det i søksmålet.

Rehal har i ettertid opplevd angst, depresjon, frykt og tap av selvrespekt, ifølge søksmålet.

LES OGSÅ: - Ble misbrukt av Woody Allen mens jeg lekte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer