Han bløffet verden i et og et halvt år

- Det er den beste opptredenen i hans karriere.

TULL: Joaquin Phoenix har fremstått som totalt spinnvill det siste året. Nå viser det seg at alt var et stunt for dokumentarfilmen «I'm Still Here».  Foto: Stella Pictures
TULL: Joaquin Phoenix har fremstått som totalt spinnvill det siste året. Nå viser det seg at alt var et stunt for dokumentarfilmen «I'm Still Here». Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  Skuespillerstjernen Joaquin Phoenix (35) satte medieverden i kok,  da han for halvannet år siden sa han hadde spilt inn sin aller siste film.

Enda større overskrifter ble det da «Gladiator»-stjernen dukket opp med et helt enormt skjegg, uteligger-klær og kunngjorde at han skulle starte en karriere som hip hop-artist.

I januar 2009 gjorde Phoenix seg selv til latter under sin aller første opptreden, da han fremførte en svært dårlig rap, før han deretter falt av scenen.

Kort tid etter vekket han oppsikt da stilte han opp hos David Letterman og ga et svært usammenhengende intervju.
 
Det har lenge vært spekulert i om den merkelige oppførselen og utseendet kan ha vært et pek fra skuespillerens side. Og ryktene om at han holdt verden for narr satte ekstra fart da det ble kjent at han hadde latt seg filme av skuespillerkollega Casey Affleck og at de to skulle gi ut dokumentarfilmen «I'm Still Here»

Nå viser det seg altså at det hele faktisk var tull, og det er dokumentarregissør Affleck som bekrefter «spøken» overfor New York Times, skriver People.

- Det er en fantastisk opptreden. Det er den beste opptrednen i hans karriere, sier Affleck om Phoenix' skuespillerprestasjon i filmen.

Ifølge Affleck var ikke den opprinnelige planen å lage en «mockumentary», men å få publikum til å tro at de så en stor stjerne «falle».

Affleck, som viste dokumentaren under den internasjonale filmfestivalen i Venezia nylig,  innrømmer også at mange av scenene er «falske».

Selv Joaquins agent skal ha vært med på stuntet og sa ja til å samarbeide etter at regissøren hadde fortalt ham planen, som gikk ut på å få det til å fremstå som om Phoenix hadde «blitt gal».

- Vi ville skape noe hvor folk virkelig trodde det som skjedde var virkelig, sier Affleck.

I tillegg til Phoenix' tilsynelatende merkelige mentale tilstand, får seerne også vitne skuespilleren ta narkotika, møte en prostituert og angripe en fan under en konsert  - og alt dette er da tull.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 

LES OGSÅ: - Saksøkes for seksuell trakassering