Prins Harry:

- Han ble holdt utenfor av familien

Flere medlemmer av den britiske kongefamilien skal ha vært nådeløse i behandlingen av prins Harry.

NUMMER TO: I en ny dokumentar hevder en britisk kongehusekspert at Harry ble holdt utenfor av flere medlemmer i kongehuset. Prinsesse Diana var imidlertid den som alltid vernet om sønnen. Foto: NTB Scanpix
NUMMER TO: I en ny dokumentar hevder en britisk kongehusekspert at Harry ble holdt utenfor av flere medlemmer i kongehuset. Prinsesse Diana var imidlertid den som alltid vernet om sønnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forrige helg kunne prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) offisielt ønske sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor velkommen til verden, da han ble døpt i St. George's kapell i Windsor Castle.

Til tross for at seremonien ble holdt privat, var den full av tradisjonsrike detaljer. Det var det samme stedet Harry selv ble døpt for 35 år siden, i 1984, og lille Archie bar også den samme dåpskjolen som både sin far og bestefar, prins Charles (70) engang gjorde.

Mens Meghan og Harry ikke er kjent for å være særlig opptatt av å følge kongelige tradisjoner, og angivelig ønsker å oppdra Archie som en privat borger, var realitetene en helt annen for Harry.

Ifølge kongehusekspert Ingrid Seward, bar Harrys barndom sterkt preg av at han var prins Charles (70) yngste barn. Som en følge av hans plassering i arverekkefølgen, hevder hun at prinsen ble fullstendig tilsidesatt av flere av kongehusets medlemmer, inkludert sin egen bestemor, dronning Elizabeth (93).

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

- Ble fullstendig utelatt

Det er i den ferske britiske Channel 4-dokumentaren «Meghan and Harry: The Baby Years», at den tidligere kongehus-reporteren og redaktør i magasinet Majesty Magazine, kommer med uttalelsene om Harrys barndom, ifølge Daily Mail. Hun mener Harry vokste opp i skyggen av storebror William - som etter alt å dømme en dag skal overta Storbritannias trone.

I dokumentaren hevder kongehus-eksperten blant annet at dronningen pleide å oppfordre storebror William til å komme å sette seg ved siden av henne, mens prins Harry ble fullstendig utelatt.

GODT FORHOLD: Prins Harry skal ha hatt et svært godt forhold til moren. Her er Diana ute på tur med sine to sønner i London i 1988, etter å ha besøkt hertuginnen av York på et lokalt sykehus. Foto: NTB scanpix
GODT FORHOLD: Prins Harry skal ha hatt et svært godt forhold til moren. Her er Diana ute på tur med sine to sønner i London i 1988, etter å ha besøkt hertuginnen av York på et lokalt sykehus. Foto: NTB scanpix Vis mer

En som derimot var svært opptatt av at Harry ikke skulle føle seg noe mindre verdt enn storebroren, var hans egen mor, prinsesse Diana. Hun skal ha vært redd for at Harry ikke ville føle seg bra nok som følge av kongefamiliens bevisste holdning til arverekkefølgen.

- Harry har alltid visst at han var nummer to. Og selvfølgelig var Diana svært opptatt av at han ikke skulle føle det. Andre medlemmer av kongefamilien var derimot veldig bevisste om at han var nummer to, sier hun i dokumentaren.

Saken fortsetter under.

- Selvdestruktiv

Prins Harry skal ha hatt et svært nært forhold til moren i de 12 årene av hans liv da Diana var i live.

At hun tragisk omkom i en bilulykke i Paris i 1997, har mange pekt mot som en mulig start på de mange problemene prins Harry senere havnet i. Blant annet skapte han i tenårene stadig medieoppslag med alt fra utagerende festing til upassende modellkjærester.

FORSKJELLIGE: I oppveksten var William den ordentlige, mens Harry var den rampete. Foto: NTB Scanpix
FORSKJELLIGE: I oppveksten var William den ordentlige, mens Harry var den rampete. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Før prins Harry giftet seg med hertuginne Meghan, kom fortfatteren Angela Levin med boka «Harry- en biografi om prinsen», en bok som Harry selv har bidratt til.

I boken kommer det blant annet frem at Harry i oppveksten skulle ønske han var en helt vanlig gutt, istedet for et medlem av den britiske kongefamilien. Det kommer også frem at Harry selv tror at han ville hatt et mye bedre liv, dersom han ikke hadde mistet moren sin i 1997.

- Da forandret han seg fra å være en bedårende og skøyeraktig gutt, til en egenrådig og impulsiv unggutt som sjelden leverte leksene sine i tide, drakk og røyket for mye - og hang sammen med litt for mange upassende jenter, forteller forfatteren.

Diana så tidlig at det var forskjell på guttene hennes. «Harry er den rampete, akkurat som meg», sa hun stolt ifølge boken. Det kom også frem at Harry, til tross for at Diana nå har vært død i over 20 år, fremdeles har et nært forhold til moren.

- Det er en trøst for ham å tro at han på et eller annet vis har kontakt med Diana, og at hun vet hva han gjør, skriver forfatteren i boka, mens prinsen selv legger til følgende om det nære forholdet:

- Jeg vet instinktivt hva moren min ville jeg skulle gjort.P

LES OGSÅ: - Vil du leve privat, reis tilbake til Amerika