Ellen Pompeo om «Grey's Anatomy»-kollega Patrick Dempsey:

- Han ble brukt som pressmiddel mot meg

TV-stjernen håver inn etter at motspilleren sluttet.

STJERNE: Ellen Pompeo, som spiller Meredith Grey i tv-serien «Grey's Anatomy», signerte nylig en lukrativ avtale. I et intervju med Hollywood Reporter sier hun at hun ikke fikk den anerkjennelsen hun følte hun fortjente før medskuespiller Patrick Dempsey (t.v.) sluttet i 2015. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Ellen Pompeo, som spiller Meredith Grey i tv-serien «Grey's Anatomy», signerte nylig en lukrativ avtale. I et intervju med Hollywood Reporter sier hun at hun ikke fikk den anerkjennelsen hun følte hun fortjente før medskuespiller Patrick Dempsey (t.v.) sluttet i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Ellen Pompeo (48), kvinnen bak hovedkarakteren Meredith Grey i den populære tv-serien «Grey's Anatomy», kaster seg inn i likelønnskampen.

I et åpenhjertig intervju med The Hollywood Reporter, forteller hun at hun opplevde å få helt andre lønnsbetingelser enn sin medstjerne Patrick Dempsey, som spilte hjernekirurgen Dr. Derek Shepherd (også kjent som Dr. McDreamy).

På tross av den enorme suksessen, forteller Pompeo at det ikke var før Dempsey sluttet i 2015 at hun følte hun virkelig fikk den anerkjennelsen og lønna hun fortjente.

- Det at Patrick Dempsey sluttet i serien var et avgjørende øyeblikk. De kunne alltid bruke ham som et pressmiddel mot meg: «Vi trenger ikke deg, vi har Patrick» - noe de også gjorde i årevis, sier hun til Hollywood Reporter.

POPULÆR SERIE: «Grey's Anatomy» har rullet over tv-skjermene siden 2005. Foto: American Broadcasting Companies, Inc/ TV 2
POPULÆR SERIE: «Grey's Anatomy» har rullet over tv-skjermene siden 2005. Foto: American Broadcasting Companies, Inc/ TV 2 Vis mer

- Sette et eksempel

Pompeo sier selv at hun har valgt å være åpen om hva hun tjener i håp om at hun kan sette et eksempel for andre, som for eksempel kvinner i Hollywood, slik at de kan gripe etter de muligheter som byr seg i øyeblikket for å bemyndiggjøre seg selv.

- En gang ba jeg om 5000 dollar mer enn ham, bare på prinsipp. For serien heter «Grey's Anatomy», og jeg er Meredith Grey. De ville ikke gi det til meg, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg kunne ha gått min vei, men det gjorde jeg ikke. Hvorfor? Det er mitt show, jeg er nummer en. Jeg er sikker på at jeg kjente på det mange andre kvinnelige skuespillere kjenner på: Hvorfor skal jeg velge bort en rolle bare på grunn av en mann?

Milliardbusiness

«Grey's anatomy», som produseres av ABC, er kommet godt opp over 300 episoder, men trekker fremdeles nærmere 12 millioner seere.

Serien blir sendt i 220 ulike territorier i verden, og er blitt en inntektskilde for flerfoldige milliarder dollar for ABC og moderselskapet Disney.

Ifølge Pompeo begynte seertallene å stige etter at Dempsey forlot serien. Men det gikk ikke lang tid før produksjonsselskapet valgte å hente inn nok en mann.

- «Are you fucking nuts?», hvorfor føler dere at dere må erstatte denne personen?

Hun fortsetter:

- Det gikk utrolig kort tid før studioet og tv-kanalen følte behov for å få en penis inn der igjen. Vi tok inn Martin Henderson, men de likte ikke historien, så det varte ikke lenge, sier hun.

Rekordhøy lønn

«Grey's Anatomy» handler om de dramatiske livene til legene på det fiktive sykehuset Grey + Sloan Memorial Hospital i Seattle, med Dr. Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo, i spissen.

Legedramaserien har nå gått på tv i 14 år, og Pompeo står ikke lenger i skyggen til noen, verken mann eller kvinne.

Sent i fjor signerte hun en kontrakt som gjør henne til den høyest betalte kvinnelige tv-dramaskuespilleren. Kontrakten dekker den inneværende sesongen, samt en 15. og en 16. sesong.

Med den nye avtalen kommer Pompeo til å tjene mer enn 20 millioner dollar årlig, eller 575 000 dollar per episode. Det tilsvarer omtrent 4,5 millioner norske kroner. I tillegg vil hun tjene millioner av dollar på lukrative bonuser.

Slik kan Pompeo fortsette så lenge hun vil. Serieskaper Shonda Rhimes fortalte nemlig nylig til E! News at hun og hovedrolleinnehaver Ellen Pompeo har inngått en avtale om at serien skal fortsette så lenge de begge har lyst til å gjøre den.

LES OGSÅ: - Hun er en genial og flott kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer