Han betalte seg fri

Den sexdømte filmskaperen slipper trolig ut av fengselet neste uke...

IKKE ARBEIDSLØS: Selv om han var på flukt fra amerikanske myndigheter, fortsatte Polanski å produsere filmer. Foto: Stella Pictures
IKKE ARBEIDSLØS: Selv om han var på flukt fra amerikanske myndigheter, fortsatte Polanski å produsere filmer. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Roman Polanski (76) har fått rettens velsignelse til å forlate fengselet om han stiller 25 millioner i kausjon.

Løslatelsen blir gjennomført på betingelsen at han har på seg en elektronisk fotlenke, for å forhindre at den notoriske rømlingen ikke flyr landet, skriver E! online.

De sveitsiske myndighetene var naturligvis skeptiske til å sette "The pianists"-regissøren fri og søknaden hans har tidligere blitt avslått to ganger.

Ifølge Ekstra Bladet fredag har den berømte regissøren ennå ikke betalt inn pengene, og han vil derfor slippe ut tidligst mandag.

I 1977 ble filmskaperen arrestert for og hatt sex med en jente på kun 13 år, noe han selv innrømte. Etter domfellelsen rømte han landet og har deretter kun oppholdt seg i land som ikke har hatt utleveringsavtaler med USA.

Etter 22 år på rømmen ble han i september arrestert av sveitsisk politi da han forsøkte å motta en pris på den årlige filmfestivalen i Zurich.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: Han løp fra politiet