- Han beholdt humøret til det siste

Artist-vennene hedret Lage Fosheim i Monroes-stjernens bisettelse. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO:  Bare sju måneder etter at The Monroes-medlem Eivind Rølles døde, gikk også gruppens andre medlem Lage Fossheim gått bort.

I dag bisettes han i Uranienborg kirke klokken 13.00.

Fossheim døde lørdag 19. oktober etter flere måneders sykeleie. Musikeren ble 55 år gammel.

Hedret vennen

På vei inn til bisettelsen hyllet artist og «The Voice»-mentor Espen Lind vennen.

BLE SJOKKERT: Eldar Vågan trodde først ikke det han hørte, da han fikk vite om dødsfallet til Lage Fosheim. Foto: Lina Hekkli, Se og Hør
BLE SJOKKERT: Eldar Vågan trodde først ikke det han hørte, da han fikk vite om dødsfallet til Lage Fosheim. Foto: Lina Hekkli, Se og Hør Vis mer

- Jeg har kjent Lage i 20 år og han har vært en god venn og samarbeidspartner i disse årene. Den suksessen som Monroes hadde på 1980-tallet var fenomenal og kun overgått av A-ha. Det er klart at de bragdene han står for var enormt inspirerende for meg og andre norske musikere på 1980 tallet.

Musikeren Trond Myhre sier hans gode venn beholdt humøret til det siste.
- Han visste at han hadde begrenset tid igjen, men han valgte heller å fokusere på det positive. Han ville heller ha opplevelser som gjorde livet hans rikere isteden for det som måtte skje.

Kort tid etter at Fosheim fikk beskjed om sykdommen var Myhre sammen med vennen og så hvordan han klarte å beholde humøret.

- Rett etter at han fikk beskjeden så holdt vi på å bli truffet av trikken, og da klarte han faktisk å le av det og sa «det var bare det som manglet».

- Sjokkert

Myhre samarbeidet med Lage i over 30 år og jobbet sammen med ham i selskapet Trond & Trond.

- Først og fremst vil jeg minnes ham som en venn i 30 år og dernest som en kollega. Han var veldig tilstede og han var veldig altoppslukende i forhold til de ting han følte var riktig. Han fylte rommet på en fantastisk måte. Han så alle og så fargeklattene i den grå massen og har hjulpet mange frem.

VENN OG KOLLEGA: Trond Myhre minnes Lage Fosheim som en humørspreder som valgte å fokusere på de positive opplevelsene - helt til det siste.  Foto: Martin Norderhaug/Seoghør.no
VENN OG KOLLEGA: Trond Myhre minnes Lage Fosheim som en humørspreder som valgte å fokusere på de positive opplevelsene - helt til det siste. Foto: Martin Norderhaug/Seoghør.no Vis mer

Artistene Lene Nystrøm , Venke Knutson, Ole Paus, Herborg Kråkevik, Sissel Kyrkjebø, Trine Rein og Eldar Vågan er også blant det kjente navnene fra musikk-Norge som hadde tatt turen for å vise sin respekt.

- Jeg ble kjempesjokkert da jeg hørte at Lage var dårlig. Jeg sa, nei, det er ikke Lage, det er Eivind. Det er stusselig å stå her i dag, sa Eldar til Seoghør.no før bisettelsen.

- Å dele garderobe med Lage var alltid like morsomt. Han hadde greie på alt mulig rart, minnes Eldar.

MINNES AV ARTIST-NORGE: Lage Fosheim var en populær mann i musikk-Norge. Tirsdag ble han hedret i sin bisettelse.
MINNES AV ARTIST-NORGE: Lage Fosheim var en populær mann i musikk-Norge. Tirsdag ble han hedret i sin bisettelse. Vis mer

- En fantastisk fyr

Også Finn Kalvik minnes artistvennen, som han senest samarbeidet med under sin konsert i Tønsberg i fjor sommer.

- Jeg vil huske ham som en raus, talentfull, stå-på-fyr. Han hadde så mye energi at man nesten ble svimmel av å være i nærheten av ha,. En fantastisk fyr, sier Kalvik til Seoghør.no.

Sovnet stille inn

Ifølge VG sovnet artisten stille inn lørdag morgen i sitt hus rett nord for Nice i Frankrike. Personer nær Fosheim opplyste til VG Nett at han de siste månedene har «vært gjennom den beste behandlingen som tenkes kan».

STORT OPPMØTE: Mange av Lage Fosheims kolleger fra musikk-Norge hadde møtt opp i tirsdagens bisettelse for å vise sin siste respekt. Foto: Lina Hekkli, Se og Hør
STORT OPPMØTE: Mange av Lage Fosheims kolleger fra musikk-Norge hadde møtt opp i tirsdagens bisettelse for å vise sin siste respekt. Foto: Lina Hekkli, Se og Hør Vis mer

På 1980- og 90-tallet var Eivind Rølles og Lage Fosheim to av musikk-Norges mest populære stjerner og hadde stor suksess som The Monroes. Blant de største hitene var låtene «Cheerio» og «Sunday People».
I 2005 ble nok en gang The Monroes-sangen «Cheerio» populær, da Rølles og Fosheim lagde versjonen «Tsjeriåu» i samarbeid med Ravi og DJ Løv.

- Eivind og Lage var veldig snille som ville samarbeide med meg og DJ Løv. De hadde over tjue års erfaring i norsk musikkbransje, mens vi «kom rett inn fra gata».

- De var snille, rause og tålmodige mot oss. Og samarbeidet mellom «ungdommen» og «gamlekara» førte til strålende resultater. En vakker sommerdag i 2005 toppet vi Norges singleliste, albumliste og radioliste på én gang, har Ravi uttalt tidligere til Seoghør.no.

LES OGSÅ:  Lage Fosheim er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer