Hamre om fengselstiden

Travkongen Atle Hamre ble dømt til fem års fengsel for pengeutpressing og grove trusler. Her forteller han om sitt livs tøffeste løp.

 Foto: Se og Hør
Foto: Se og Hør Vis mer

- Det første året bak murene var et mareritt. Jeg ble plassert i Norges mest beryktede fensel - sammen med mordere, voldtektsforbrytere og ransmenn. Men nå vil jeg bare glemme alt det vonde og rette blikket fremover!


Like før jul i 2002 ble den legendariske travtreneren Atle Hamre (46) dømt til fem års ubetinget fengsel for pengeutpressing og grovt bedrageri - og til å betale skipsreder Thor Christiansen fra Sandefjord over 19 millioner kroner. Nå har han sonet ferdig og skal kjøre opp til ny lisens som travkusk.


- Det blir som å starte livet på nytt, men jeg er innstilt på å lykkes.


Hamre innrømmer at den første tiden i fengsel var vanskelig.


- Den første tiden i var jeg fullstendig isolert 23 timer i døgnet. Når det røynet på som verst, satt jeg bare i et hjørne av fengselscella og strigråt, forteller Hamre. Han fikk flere tilbud om å ta medisin for å gjøre livet lettere, men takket nei.


- Jeg bet tennene sammen og sa hele tiden til meg selv: "Ikke ta piller, ikke ta piller".


Atle har brukt mye av tiden bak murene til å lese og har holdt seg godt oppdatert på sporten sin.


- Jeg tar sikte på å ligge et godt hestehode foran konkurrentene mine på det teoretiske området når jeg gjør comeback til sommeren, spøker han.


- Du er også dømt til å betale 19,9 millioner kroner til Christiansen. Hvordan skal du klare det?


- Jeg må innrømme at jeg har tenkt mye på disse pengene, ja. Men det blir helt håpløst. Jeg har hverken muligheter eller intensjoner om å klare det. Punktum slutt, sier bergenseren.