Hamre om fengselstiden

Travkongen Atle Hamre ble dømt til fem års fengsel for pengeutpressing og grove trusler. Her forteller han om sitt livs tøffeste løp.

Foto: Se og Hør
Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det første året bak murene var et mareritt. Jeg ble plassert i Norges mest beryktede fensel - sammen med mordere, voldtektsforbrytere og ransmenn. Men nå vil jeg bare glemme alt det vonde og rette blikket fremover!


Like før jul i 2002 ble den legendariske travtreneren Atle Hamre (46) dømt til fem års ubetinget fengsel for pengeutpressing og grovt bedrageri - og til å betale skipsreder Thor Christiansen fra Sandefjord over 19 millioner kroner. Nå har han sonet ferdig og skal kjøre opp til ny lisens som travkusk.


- Det blir som å starte livet på nytt, men jeg er innstilt på å lykkes.


Hamre innrømmer at den første tiden i fengsel var vanskelig.


- Den første tiden i var jeg fullstendig isolert 23 timer i døgnet. Når det røynet på som verst, satt jeg bare i et hjørne av fengselscella og strigråt, forteller Hamre. Han fikk flere tilbud om å ta medisin for å gjøre livet lettere, men takket nei.


- Jeg bet tennene sammen og sa hele tiden til meg selv: "Ikke ta piller, ikke ta piller".


Atle har brukt mye av tiden bak murene til å lese og har holdt seg godt oppdatert på sporten sin.


- Jeg tar sikte på å ligge et godt hestehode foran konkurrentene mine på det teoretiske området når jeg gjør comeback til sommeren, spøker han.


- Du er også dømt til å betale 19,9 millioner kroner til Christiansen. Hvordan skal du klare det?


- Jeg må innrømme at jeg har tenkt mye på disse pengene, ja. Men det blir helt håpløst. Jeg har hverken muligheter eller intensjoner om å klare det. Punktum slutt, sier bergenseren.


 


 


 


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer