Halvor Bakke skilles etter 10 år

- Vi ønsker hverandre alt godt for fremtiden.

SKILLES: Homsepatruljen»s Halvor Bakke (45) og ektemannen Ricard Fagerström (41) giftet seg i 2006. 10 år etter har de gått hver til sitt.  Foto: Elena Garm
SKILLES: Homsepatruljen»s Halvor Bakke (45) og ektemannen Ricard Fagerström (41) giftet seg i 2006. 10 år etter har de gått hver til sitt. Foto: Elena Garm Vis mer

SEOGHØR.NO: «Homsepatruljen»s Halvor Bakke (45) og ektemannen Ricard Fagerström (41) giftet seg i 2006.

10 år etter har de gått hver til sitt. Sist uke ble de nærmeste vennene og familien informert om bruddet.

– Vi skilles som gode venner, og ønsker hverandre alt godt for fremtiden. Utover det ønsker  jeg ikke å gi noen kommentarer, sier Halvor til Se og Hør.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om bruddet. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om bruddet. Foto: Se og Hør Vis mer

Halvor har gjort suksess med programmet «Eventyrlig oppussing» på TV 3, og er nå i full gang med innspilling av en ny sesong. Han har også designet møbelkolleksjon Signatur Collection for Bohus, og er tilknyttet Magnor Glassverk.

I forbindelse med bryllupet for ti år siden fortalte Halvor at han gikk gjennom en vanskelig periode da han stod frem som homofil.

Halvor vokste opp i Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Brunlanes, der hans far Osvald Bakke satt i menighetens øverste styre.

- Menigheten var livet mitt. Der hadde jeg det lenge trygt og godt. Jeg har fortsatt en sterk gudstro, sa Halvor til Se og Hør.

Da han leste i Frikirkens internblad at homofile ikke fikk være medlem i kirkesamfunnet, skrev han et brev til menigheten og fortalte om sin legning.

- Jeg var fortvilet! Jeg følte meg alene og tryglet om hjelp, har han tidligere fortalt om da han sto frem som homofil i 1997.

I menigheten ble han imidlertid møtt med taushet. Etter flere måneder fikk han en utmeldingsblankett...

Saken fortsetter under bildet.

AKTIV: Halvor Bakke (f.v.) spiller for tiden inn «Eventyrlig oppussing» for TV 3. Her fra «Norges styggeste rom» med programleder Jannecke Weeden og snekker Torkel Gjerset. Foto: TV3
AKTIV: Halvor Bakke (f.v.) spiller for tiden inn «Eventyrlig oppussing» for TV 3. Her fra «Norges styggeste rom» med programleder Jannecke Weeden og snekker Torkel Gjerset. Foto: TV3 Vis mer

Å komme ut av skapet i et lite samfunn er ikke lett. Halvor visste at homofili var et problem for kirken.

Han var livredd for at foreldrene skulle avvise han. Men foreldrene Lise og Osvald Bakke sto fullt og helt ved sønnens side.

- De har støttet meg hundre prosent hele veien.

I tillegg til «Eventyrlig oppussing» har Halvor også gjort sukess i TV-programmer som «Homsepatruljen» og «Norges styggeste rom».

LES OGSÅ: Jan Thomas: - Leter ikke etter ny kjæreste