«Torpet» 2020:

- Halve Norge ville skyte meg

Dette er årets «Torpet»-deltakere.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Karianne Amlie Wahlstrøm, Mathias Scott Pascual og Olav Harald Ulstein bemerket seg alle i hver sin «Farmen»-sesong. Nå er de tilbake, men denne gangen på «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Karianne Amlie Wahlstrøm, Mathias Scott Pascual og Olav Harald Ulstein bemerket seg alle i hver sin «Farmen»-sesong. Nå er de tilbake, men denne gangen på «Torpet». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Det er gått seks år siden Olav Harald Ulstein (57) fra Sykkylven utenfor Ålesund var en av Norges mest omtalte realitydeltakere.

Oppmerksomheten skyldtes tv-krangling uten sidestykke, der særlig langvarig knuffing med med-deltakeren Finn Olav Odde skulle sørge for overskrifter om både mobbe- og skandale-tv. Ulstein kom ut igjen like hel, men var både elsket og hatet.

De siste åra har det imidlertid vært stille fra Ulstein, men det har han tenkt til å endre på nå.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Ville skyte meg

I år er han nemlig blant deltakerne på sidekonkurransen til «Farmen», «Torpet», og innrømmer at han savner stormen som blåste rundt ham i 2014. Når Se og Hør møter Ulstein på en liten gård ved Hønefoss, forteller han at han er klar for en ny runde.

- Det kokte veldig godt rundt meg en stund, og det er jo uvant for en enkel mann som meg fra bygda, plutselig var jeg i alle aviser, minnes han, og fortsetter:

HARD MEDFART: Olav Harald Ulstein gjorde seg bemerket sist han var på tv. Nå er han klar for en ny runde. Foto: Alex Iversen / TV 2
HARD MEDFART: Olav Harald Ulstein gjorde seg bemerket sist han var på tv. Nå er han klar for en ny runde. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Men jeg må bare innrømme at da det ble stille, så savnet jeg det. Halve Norge ville skyte meg ved daggry og andre halvparten helst før. Jeg flirte av det, det var uskyldig moro, mener han.

Realitydeltakeren, som nå altså returnerer til tv-skjermen, fikk virkelig høre det for å blant annet ha spist opp en sjokoladekake og for å gjemme unna seletøy.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han tror «Torpet» er annerledes enn hovedkonseptet.

- På «Farmen» spiller du, skaper allianser, saboterer og blir kvitt dine sterkeste konkurrenter. Det er ikke noe vits her inne, for da kommer det bare en ny inn uansett, forklarer han.

- Har mer å by på

Ulstein er altså klar for å returnere til tv-skjermen, om det så fører med seg positiv eller negativ oppmerksomhet. Han er imidlertid ikke alene på «Torpet», og får selskap og konkurranse av blant andre Karianne Amlie Wahlstrøm (29), som ble slått ut av «Farmen» to uker før finalen i 2017.

- Det er fælt å si det, men følelsen av å vite at jeg skulle hjem til 2017, gjorde meg lykkelig, sa hun til Se og Hør for tre år siden.

NY MOTIVASJON: Karianne Amlie Wahlstrøm fikk positiv oppmerksomhet da hun var på tv sist. Nå er hun tilbake og skal gi alt - og håper naturligvis det vil føre med seg mer synlighet. Foto: Alex Iversen / TV 2
NY MOTIVASJON: Karianne Amlie Wahlstrøm fikk positiv oppmerksomhet da hun var på tv sist. Nå er hun tilbake og skal gi alt - og håper naturligvis det vil føre med seg mer synlighet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd, og Wahlstrøm skal gi alt for å kapre plassen om å komme inn på «Farmen».

- Jeg har lengtet etter å komme tilbake på tv-skjermen og føler jeg har mer å by på. Jeg føler det passer meg å være på tv, så jeg ble sinnssykt glad da jeg ble spurt og var ikke i tvil, forteller hun.

Konflikter

Wahlstrøm forteller at «Farmen» var tungt psykisk fordi det var så mange forskjellige personer der. Hun ser derfor for seg at «Torpet» vil være lettere ettersom det er langt færre deltakere der.

- Jeg har bra motivasjon denne gangen og skal lese mye. Denne gangen er jeg motivert til å komme lengst mulig, og det skal ikke stå på innsatsen, forteller hun, og legger til at forventningene før hun sjekket inn på «Torpet» var høye.

SPENNENDE: Farmen kjendis-programleder Tiril Sjåstad Christiansen uttaler seg om den nye programlederkollegaen Mads Hansen i søsterprogrammet Farmen. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

- Før jeg møtte de to andre forventet jeg at det ville være to personer jeg kom til å slite med. Jeg er forberedt på at jeg skal være blidfisen og at jeg må ordne opp i konflikter, innrømmer hun.

Men Wahlstrøm blir trolig ikke den eneste «blidfisen» på gården.

Ny jobb etter «Farmen»

Hun og Ulstein får nemlig også selskap av Mathias Scott Pascual som var med i forrige sesong av konkurransen, og som nettopp bemerket seg for sitt smittende humør og ståpåvilje.

- Da jeg kom inn på «Farmen» i fjor følte jeg at jeg var en skikkelig bygutt, en homofil bygutt. Men jeg lærte mye, og etterhvert som ukene gikk snudde det, fra at jeg var med på opplevelsen, til at jeg skulle vinne, forteller han.

Det er bare et knapt år siden Pascual sist var med på konkurransen, og han føler seg heldig som har fått lov til å reise 100 år tilbake i tid igjen, såpass kort tid etter. Det skulle imidlertid tilfeldigheter til for at han faktisk fikk det til å gå opp denne gangen.

RASKT TILBAKE: Mathias Scott Pascual var med på TV 2-suksessen så seint som i fjor. I år vil han vinne. Foto: Alex Iversen / TV 2
RASKT TILBAKE: Mathias Scott Pascual var med på TV 2-suksessen så seint som i fjor. I år vil han vinne. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg startet i ny jobb som salgssjef i Nordic Choice i februar, men så kom coronaviruset, sier han, og fortsetter:

- Jeg ble permittert og har vært det siden slutten av mars. Hadde jeg jobbet hadde jeg nok ikke kunne ha vært med, så det passet fint.

Selv om han sjarmerte mange i senk i fjor, skal han spille mer dette året.

- Jeg er med fordi jeg har lyst til å vinne «Farmen», men det er ute av min kontroll på mange måter, innrømmer han.

- Jeg skal spille litt mer og så får det koste litt, men jeg gjør det med hjertet og oppfører meg pent. Jeg skal ikke være slem med noen, men er kanskje ikke helt den snille, greie og åpne jeg var sist. Vi får se om jeg faktisk klarer det, sier han videre.

«Farmen» og «Torpet» har premiere neste uke.

LES OGSÅ: Åpner opp om sykdomssjokket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer