Halv seier for Olav Thon

Norges rikeste mann ble navngitt i en farskapssak, det likte han dårlig.

INGEN BOT: TV 2 Nettavisen slapp bot etter å ha navngitt Olav Thon i en farskapssak. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
INGEN BOT: TV 2 Nettavisen slapp bot etter å ha navngitt Olav Thon i en farskapssak. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo tingrett slår fast at TV2 Nettavisen har brutt anonymiseringspålegget, og dermed kan ilegges rettergangsbot.


Likevel velger tingretten ikke å ilegge nettavisen rettergangsbot for å ha offentliggjort Thons navn etter en kjennelse der det står at den bare kunne gjengis offentlig i anonymisert form. Saken gjaldt en DNA-analyse Olav Thon hadde gitt i forbindelse med farskapssaken.


Retten mener det handler om «hva som kan offentliggjøres uavhengig av rettens avgjørelse og hva som er offentliggjort før den og med andre kilder»


Dessuten viser tingretten til at Thons advokat, John Christian Elden, hadde klaget saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).


– Slik retten ser det, er det mer i tråd med utviklingen og området for rettergangsbøter at spørsmålet blir avgjort der, heter det i kjennelsen.


TV 2 Nettavisen begrunnet bruken av Thons navn med at det var en børsdrivende opplysning at mangemilliardæren kunne ha en ukjent sønn. Oslo tingrett påpeker imidlertid at pliktdelsarven er begrenset til én million kroner. (ANB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer