«STIAN BLIPP SHOW»: «Luksusfellen»-økonomen får hakeslepp av økonomien til «Charter»-Svein. Video: TV 2 Vis mer

Svein Østvik på «Stian Blipp Show»:

Hallgeir om «Charter-Sveins»-økonomi: - Tavla ble for liten

Da «Luksusfellen»-Hallgeir kom hjem til «Charter»-Svein fikk han seg en stor overraskelse.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I kveldens episode av TV 2-programmet «Stian Blipp Show», får «Luksusfellen-»økonomen Hallgeir Kvadsheim (47) hakeslepp når han dykker ned i økonomien til «Charter»-Svein (56), eller Svein Østvik, som han egentlig heter.

Som et innslag til kveldens program kommer nemlig Kvadsheim på besøk til Østvik, hvor de sammen skal gå gjennom økonomien til sistnevnte på «Luksusfellen»-vis - imidlertid ispedd en god dose humor og tullball.

  • Se video øverst i saken!
<strong>DÅRLIG BETALT:</strong> Svein Østvik stiller opp i en humoristisk sketsj, men forteller at han i virkeligheten ikke tar seg spesielt godt betalt for tv-oppdrag. Foto: TV 2
DÅRLIG BETALT: Svein Østvik stiller opp i en humoristisk sketsj, men forteller at han i virkeligheten ikke tar seg spesielt godt betalt for tv-oppdrag. Foto: TV 2 Vis mer

Det hele blir ganske komisk når det viser seg at Østvik nærmest har «null i inntekt», tross alle opptakene han har vært med på de siste årene - men det er imidlertid ikke det som får Kvadsheim til å bli frustrert.

På utgiftsposten får nemlig Kvadsheim hakeslepp når han ser Østvik sine «vanvittige utgifter».

- Tavla ble for liten rett og slett, så jeg bare dro, sier Kvadsheim lattermildt til Se og Hør.

- Nå var jo dette bare en parodi, og det var vanvittig kult at Svein stilte opp. Han var gøy å spille inn med, legger han til.

Saken fortsetter nedenfor.

Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Har troa på norske kjendiser

Om det skulle vært en reell serie, der TV 3-programmet «Luksusfellen» hjalp kjendiser med økonomien, tror ikke Kvadsheim det ville dukket opp slike tilfeller.

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror nok norske kjendiser har mer kontroll over pengebruken sin. Men det har ikke jeg noe grunnlag til å uttale meg om egentlig, forteller han.

Overfor Se og Hør kan Svein Østvik på sin side fortelle at han har blitt klokere med årene, men at det likevel ikke er noen bombe at folk «som han» kan gå på en smell.

Den energiske tv-personligheten innrømmer at han har brukt mye penger ufornuftig, blant annet som den gangen da han kjøpte en travhest, usett, på «Plumbo»-konsert.

Det skulle likevel vise seg å være en god investering, da hesten har blitt en av landets fremste travhester.

- Jeg har nok ikke alltid hatt en balanse i livet, sier han lattermildt.

Videre forteller Østvik at han ofte selger bjørnen før den er skutt, og derfor må ty til etterpåklokskap.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>VILLE UTGIFTER:</strong> På Annet-posten har Østvik utallige tusenlapper, som vitner om et stort forbruk. Han skylder på festingen og karaokehobbyen. Foto: TV 2
VILLE UTGIFTER: På Annet-posten har Østvik utallige tusenlapper, som vitner om et stort forbruk. Han skylder på festingen og karaokehobbyen. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg tenker heller på konsekvensene i etterkant, forteller charter-kongen.

I parodien kommer det fram at tv-profilen ofte har tatt seg dårlig betalt for å være med på tv, men han har ikke samvittighet til å gjøre noe med det.

- Jeg møtte en produsent før en konferansierjobb nylig, og han kunne fortelle at jeg er den eneste han hadde møtt, som prutet ned honoraret sitt, sier energibomben.

Østvik legger nemlig ikke skjul på at han selv ba om mindre betalt enn han i utgangspunktet ble tilbudt. Men når det alt i alt kommer til pengebruk, innrømmer han at han med årene har blitt flinkere, og tar det hele med en klype salt.

- Hallgeir var jo en koselig kar og folk skjønner jo hva slags program dette er, forklarer han.

Saken fortsetter nedenfor.

24.09.2013 NY LÅT: Se «Charter»-Svein Østvik framføre sin nye låt i «Asbjørn Brekke Show». - Tror ikke noen kommer til å tørre å spørre etter den i platebutikken. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Brukte alkohol som smertestillende

Det var ikke tv-stjerne Østvik drømte om å bli da han var yngre. Han ville bli psykolog og hadde en periode en drøm om å bli skuespiller. Han gikk på Romerike folkehøgskole, og spilte blant annet Peer Gynt.

Østvik skulle gjerne stått på en scene hele livet, men forteller at han mistet troen på seg selv. Prestasjonsangsten ble rett og slett for stor

- Jeg husker jeg tenkte «jeg er ikke god nok». Da kom «Kongsberg-syndromet» snikende: «Jeg er bare fra Kongsberg, jeg er ikke god nok og kan aldri bli noe», tenkte jeg. På det tidspunktet var jeg 20 år gammel, sa han til Dagbladet tidligere i år.

Prestasjonsangsten i dag er nesten borte, men nederlaget han opplevde i ungdomsårene har mye av skylden for at han vegret seg for å bli skuespiller, mener 56-åringen.

Etter at skuespillerkarrieren var lagt på is, studerte «Charter»-kongen psykologi, men fullførte aldri studiene.

- Healing og alternativ medisin er jo viktig for meg, og da trekker jeg også inn psykologi når jeg prater med folk. Etter at jeg sto fram som alternativ har jeg fått mange telefoner fra mennesker som vil ha hjelp til forskjellige ting, og da bruker jeg alt jeg har, sa han.

- Jeg har jobbet 15 år i psykiatrien, så jeg har mer enn bare alternative metoder å vise til, la han til.

Østvik bruker også egne erfaringer når han hjelper andre mennesker.

- På 90-tallet var jeg i grøfta. Da hadde jeg ekstreme muskelsmerter og brukte alkohol som smertestillende. Likevel husker jeg en periode i livet hvor smertene toppet seg, hvor jeg ikke klarte å sitte oppreist. Mange av plagene kom fordi jeg hadde strukket meg for langt for andre, og spesielt mye for foreldrene mine. Blant annet i forhold til faren min, sier han, og forteller at det var mye aggresjon, fortalte han åpent.

ARTROSE: Charter-Svein biter tennene sammen for å prøve å holde med resten av laget. Under turen i det bratte terrenget i 71-grader Nord-episoden blir smertene fra artrosen han har i begge knærne for stor. Video: TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: Nå ser ikke «Ylvis»-Bård slik ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer