BILDESTRID: Terje Håkonsen sier nei til 100 000 kroner fra Dnb Nor. Foto: SCANPIX
BILDESTRID: Terje Håkonsen sier nei til 100 000 kroner fra Dnb Nor. Foto: SCANPIXVis mer

Håkonsen i bildestrid

Terje Håkonsen takker nei til 100 000 kroner fra DnB Nor.

SEHER.NO: Snowboard-stjernen Terje Håkonsen (32) raste mot DnB Nor og det han kalte ulovlig bildebruk av ham selv i en DnB Nor-reklame i vinter.


Håkonsen gikk til sak og krevde selskapet for 850 000 kroner. Nå har Dnb Nor tilbudt Håkonsen å inngå et forlik på 100 000 kroner.


Dette får snowboardkjøreren til å reagere på nytt...


Forliket fra DnB Nor på 100 000 var ment som en sum som skulle innbetales til et veldedig formål, men ifølge Kjendis.no var Håkonsen kun villig til å inngå et forlik på 200.000 kroner hvorav halvparten skulle settes av til et veldedig formål.


- Dersom Håkonsen skulle tatt et slikt oppdrag fra DnB Nor ville han ikke gjort dette for mindre enn én million kroner, heter det i stevningen som er levert via Håkonsens advokat til Oslo Tingrett.


Det var i vinter at DnB Nor brukte bilder av Håkonsen under en konkurranse ble brukt i en eiendomsreklame for DnB Nor, bilder som aldri ble godkjent av hovedpersonen selv.


- Dette er et stort problem først og fremst fordi mange utøvere lever av denne typen bilder. Når bildene brukes uten samtykke fra både kjører og arrangør bidrar det til å vanne ut verdien av utøveren, uttalte Håkonsen til Dagbladet.no i vinter.


DnB Nor la seg flat for reaksjonene fra Håkonsen og de har beklaget bildebruken, men de mener beløpskravet hans er for høyt, skriver Kjendis.no.


LES OGSÅ: Håkonsen satte rekord