- Hagen gjør et overtramp mot barna

Eks-svigersønnen hevder Carl I . Hagen viser «antikvariske holdninger» overfor transpersoner.

BESKYLDES FOR PLANLAGT ANGREP: Carl I. Hagens tidligere svigersønn Lise Lindalen mener kronikken  i onsdagens Aftenposten om transpersoner var et planlagt angrep i forbindelse med samværskonflikten mellom Lindalen og Hagens datter Camilla. Foto: SCANPIX
BESKYLDES FOR PLANLAGT ANGREP: Carl I. Hagens tidligere svigersønn Lise Lindalen mener kronikken i onsdagens Aftenposten om transpersoner var et planlagt angrep i forbindelse med samværskonflikten mellom Lindalen og Hagens datter Camilla. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Transpersonen Lise Lindalen (42) hevder hennes tidligere svigerfar Carl I. Hagens kritiske kronikk mot henne og andre transpersoner i onsdagens Aftenposten var et planlagt angrep fra Hagens side.

Lindalen sier til VG at  konflikten mellom henne og Hagens datter Camilla (38) tilspisset seg etter et rettsforlik i februar, og mener Aftenposten-kronikken har sammenheng med dette.

- Dette er som å pirke i et åpent sår. Når man pirker det åpent nok ganger, blir det et arr. Det frykter jeg blir resultatet mellom meg og barna mine. Kronikken bidrar til at konflikten mellom min eks-kone og meg blir enda vanskeligere å løse, sier Lise Lindalen til avisa.

«Min anklage er ikke at han er transvestitt, det er ikke hans feil, det er medfødt og det er fullt akseptabelt og intet grunnlag for fordømmelse eller diskriminering. Min anklage og bebreidelse er at han burde, skulle og hadde et overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig», er bare noe av hva den tidligere FrP-formannen skriver i sin kronikk.

Fikk datterens samtykke
Onsdag sa Hagens datter at hun stiller seg bak Hagens angrep mot eks-mannen - som hun har fire barn med.

Jeg kan bekrefte at familien stiller seg bak det som ble skrevet. Jeg kan også bekrefte at jeg ga mitt samtykke til at den skulle trykkes, sier hun til Seher.no.

Til Dagbladet sier Lise Lindalen at hun synes Hagens syn på transpersoner er gammeldags.

- Hagens holdninger er antikvariske. Vi er forskjellige mennesker og ser ting på helt ulik måte. Han greier ikke se ting fra en annen side.

- Dette føles fryktelig feil. Det Hagen gjør er et overtramp mot barna, sier hun.

- Uenige om når jeg kom ut av skapet
Lise Lindalen mener Hagen tar feil når han hevder at hun har fortiet sin identitet overfor barna.

- Vi er uenige om når jeg kom ut av skapet. Jeg mener det var mellom det andre og tredje barnet. Jeg var inne i en fase hvor jeg benektet min identitet. Straks jeg fant ut hvem jeg var, fikk også min kone vite det.

Carl I. Hagen avviser at han har brukt kronikken til å trappe opp konflikten med sin tidligere svigersønn.

- Det er Lise selv som har hevet konfliktnivået ved å stille opp på TV og media, og gå nye rettsrunder. Vi følte til slutt behov for å korrigere bildet han skapte, sier Hagen til VG.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Sa ja til pappas angrep på transe-eksen