Haddy N'Jie: - Jeg har aldri sett for meg å bli mor

Da den profilerte programlederen fant ut at hun var gravid, opplevde hun et «eksistensielt jordskjelv».

EN HELT NY OPPLEVELSE: I den ferske portrettboken «Hudløs» forteller journalist, artist og programleder Haddy N´Jie om hvordan hun opplevde det å bli gravid. Her er hun fotografert i forbindelse med lanseringen av «Sommeråpent»-programlederne for 2015. Foto: Tor Lindseth
EN HELT NY OPPLEVELSE: I den ferske portrettboken «Hudløs» forteller journalist, artist og programleder Haddy N´Jie om hvordan hun opplevde det å bli gravid. Her er hun fotografert i forbindelse med lanseringen av «Sommeråpent»-programlederne for 2015. Foto: Tor Lindseth Vis mer

SEOGHØR.NO: I slutten av september kom nyheten om at Haddy N'Jie (36) og Trond Giske (49) venter sitt første barn sammen.

Journalisten, artisten og programlederen annonserte nyheten på sin egen Instagram-konto. Da hadde hun utsatt offentliggjøringen i det lengste.

I en ny portrettbok av journalist Kathrine Johns, «Hudløs», forteller Haddy N'Jie om hvordan hun opplevde det å bli gravid. Det er VG som fredag gjengir utdrag fra boka, som også inneholder en tekst skrevet av N'jie selv.

- Jeg følte meg som en passasjer i egen kropp, det var ikke jeg som hadde styringen. Magen vokste vanvittig fort, forteller N'Jie til portrettjournalisten ifølge VG.

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRESTEN: Haddy har vært sammen med Ap-politiker Trond Giske (t.v) siden 2014. Her er den daværende næringsministeren fotografert sammen med daværende
statsminister Jens Stoltenberg i 2013.  Foto: NTB scanpix
KJÆRESTEN: Haddy har vært sammen med Ap-politiker Trond Giske (t.v) siden 2014. Her er den daværende næringsministeren fotografert sammen med daværende statsminister Jens Stoltenberg i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spesielt å bli mor

Haddy N'Jie, som i sommer var blant «Sommeråpent»-programlederne på NRK, opplevde at det var kroppen hennes som bestemte når hemmeligheten måtte røpes.

36-åringen legger til at det å bli gravid var en slags skjellsettende opplevelse.

- Jeg har aldri sett for meg å bli mor, innrømmer N'Jie i boken ifølge VG.

Den sympatiske programlederen og TV-aksjonen-profilen understreker hvor komplekst hun opplever det å vente barn.

- Vakkert, brutalt, mirakuløst, ufattelig. Et stille, eksistensielt jordskjelv. Min verden kommer aldri til å bli den samme. Er det ikke egentlig sånn for alle mødre? Selv om det på forsiden bare kalles «babylykke»? sier Haddy N'Jie i portrettintervjuet med Johns, ifølge avisen.

Se Haddy N'Jie snakke med Seoghør.no om sykdomsperioden sin og om «Sommeråpent» i videoen nedenfor:

Travelt kjærestepar

Hun og tidligere kultur- og næringsminister Trond Giske har vært et par siden sommeren 2014. Det profilerte paret bekreftet statusen sin overfor Se og Hør i starten av juli 2014.

Høsten 2014 utdypet Haddy N'Jie hvordan hun og Giske ble et par, i et intervju med VG Helg:

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «å, jøss», fortalte N'Jie den gang.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERT: Haddy N´Jie har i flere år vært engasjert i TV-aksjonen på NRK. Her er hun fotografert i forbindelse med innsamlingsaksjonen i 2014, som gikk til Kirkens nødhjelp.  Foto: NTB scanpix
ENGASJERT: Haddy N´Jie har i flere år vært engasjert i TV-aksjonen på NRK. Her er hun fotografert i forbindelse med innsamlingsaksjonen i 2014, som gikk til Kirkens nødhjelp. Foto: NTB scanpix Vis mer

Arbeiderparti-nestleder Trond Giske, som fra før har en tenåringsdatter med eksen Anne Grethe Moe, sa til Dagbladet tidligere i høst at det er en fordel at både han og N'Jie har fulle timeplaner.

- I en valgkamp blir det mest reising. Både jeg og Haddy har travle liv. Det betyr at vi har forståelse for at det er hektisk i perioder, sa han til avisen.

Se Haddy N'Jie snakke med Seoghør.no om hvordan hun ble sjøsyk på jobb i videoen nedenfor:

LES OGSÅ: - Fantastisk å bli mamma i voksen alder