«Sommerhytta»:

- Hadde verken strøm eller vann

Alt gikk ikke helt etter planen da Jerry Johansson og Jeanett Fjeldstad skulle bygge drømmehytta.

RØPER: Jerry Johansson og Jeanett Fjeldstad røper detaljer fra «Sommerhytta»-deltakelsen. Foto: Espen Solli / TV 2
RØPER: Jerry Johansson og Jeanett Fjeldstad røper detaljer fra «Sommerhytta»-deltakelsen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

TV 2-programmet «Sommerhytta» ble raskt en seerfavoritt da den første sesongen rullet over skjermene i 2017. I sesong fire var ekteparet Jeanett Fjeldstad (43) og Jerry Johansson (42) et av deltakerparene som kjempet om å vinne sin egen sommerhytte.

Under programmet måtte de fire deltakerparene karre seg gjennom flere tøffe utfordringer og konkurranser. Til slutt måtte ekteparet nøye seg med en andreplass, rett bak vinnerne Øyunn Krogh (26) og Levi Try (24).

Nå, over to år senere, kan Fjeldstad avsløre til Se og Hør at det er flere kritikkverdige ting som ikke ble vist på TV.

VISER FREM: Sara og Ibrahim vant «Sommerhytta» 2022, her viser de fram vinnerhytta. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Alt ble tungt

Både Fjeldstad og Johansson sitter stort sett med gode minner fra sesongen deres. Det var imidlertid flere detaljer som TV-seerne ikke fikk med seg under sesongen, og overfor Se og Hør avslører førstnevnte hvordan det faktisk var da de bygget hytta.

- Alle de andre hyttene hadde både strøm, vann og kloakk, men det hadde ikke hytta til meg og Jerry. Så det er mye som skjedde der ute som ikke tåler dagens lys, sier Fjeldstad.

I oppstarten var det fire forskjellige hytter, men to av dem var imidlertid ikke klare for filminnspilling, da de ikke var godkjent fra kommunen. Dermed måtte det bygges to nye på to-tre uker.

SJUKT: Av og til skjer det uforutsette ting, det skjedde med Sara og Ibrahim på «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Da måtte vi bruke noen andre hytter og da var det ikke klart. Så det var jo kjempedumt, vi brukte stearinlys helt fram til finaledagen, det ble hardt. De andre kunne gå på sitt eget do, og vi måtte i skogen, fortsetter hun, og legger til:

- Alt ble jo tungt, ikke varmtvann og ikke fikk vi vaske hytta som alle andre. Det er man jo litt bitter for, det skal jo være likt.

  • Les TV 2 sitt tilsvar lenger ned i saken!

- Forferdelig trist

Videre forklarer Fjeldstad at hun og ektemannen fikk vite om hyttas mangler av snekkerne som satt opp alle hyttene.

- Elektrikerne var ferdige med hytta vår natt til finalen rundt tolv-ett-tiden om natta, da de andre holdt på med innredningen. På den tiden hadde vi fylt hytta med elektriske ting og rørleggere som drev på med vannet. De ble aldri ble helt klok på det, røper hun.

«SOMMERHYTTA»: Lise Sakariassen bir skikkelig skuffet når dette skjer. Video: TV 2 Vis mer

Etter programmet ble hytta lagt ut for salg og de nye eierne gledet seg stort til å ta den i bruk, men slik ble det altså ikke med det første.

- De som kjøpte hytta vår hadde jo en voldsom vannlekkasje og måtte rive hele hytta, siden alt var råttent. Jeg synes det var forferdelig trist, også var det en følger av meg, sier hun.

Fjeldstad, som har vært i kontakt med de nye eierne, følger opp med at de fremdeles eier hytta, men at forsikringsselskapet brukte et halvt år på å få alt på plass igjen.

KRANGLER: Det er ikke en hemmelighet at Lina og Eldan jobber i litt ulikt tempo på «Sommerhytta», og det har ført til uenigheter undervis. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Redaksjonelle vurderinger

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller at det er mange små og store hendelser som skjer under opptak av programmene deres, men som ikke kommer med i det endelige resultatet.

- Noen ganger fordi det ikke filmes, mens det andre ganger er redaksjonelle vurderinger som gjør at det ikke vises.

Videre følger han opp:

- Vi har ikke mulighet til å gå inn i detaljspørsmål fra en TV-produksjon som ble spilt inn for over tre år siden.

LES OGSÅ: Derfor selges hyttene med voldsom prisforskjell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer