HELT GREIT: Ifølge Tommy Steine var det helt greit for han at han røk ut av «71 grader nord» mandag.
HELT GREIT: Ifølge Tommy Steine var det helt greit for han at han røk ut av «71 grader nord» mandag. Vis mer

- Hadde vært urettferdig om feiten skulle vinne

Tommy Steine deppet ikke etter å ha røket ut av «71 grader nord».

SEHER.NO:  I mandagens episode av kjendisutgaven av «71 grader nord» på TVNorge måtte deltagerne gjennom sin kanskje tøffeste utfordring hittil.

I tillegg til en beinhard bre-vandring over Folgefonna, der de måtte klatre opp og ned dype og svært bratte bre-sprekker, måtte deltagerne kjempe om frikortet i en iskald svømmekonkurranse.

Festet til en line med sikkerhetsbåt ved siden av seg fikk kjendisene beskjed om at de hadde fire minutter på å komme så langt over det lille vannet som de klarte.


Og med en temperatur på kun to grader ble det en svært tøff påkjenning for mange, særlig komiker Tommy Steine (40), som svømte kortest og dermed måtte ut i duell med Harald Martin Brattbakk.

- Det tøffeste jeg var med på var nok å bade i det isvannet. Det var så vondt at jeg er sikker på at jeg har fått varige mén, sier han til Seher.no.

Duellen, som bestod av en minnekonkurranse, endte da også med at Tommy ble den som måtte forlate programmet.

Overfor Seher.no innrømmer imidlertid komikeren, som har opplevd mye dramatikk i løpet av konkurransen, at han synes det var helt riktig at det var han som røk denne gangen.

- Jeg synes det var helt riktig at det var jeg som røk ut. De andre deltagerne som var igjen var sterkere, og jeg kjente at motivasjonen min var borte. Jeg hadde for mye lengsel etter kone og barn hjemme, og hadde jeg ikke røket denne gangen, hadde jeg definitivt røket neste gang, sier han.

Ifølge 40-åringen var han helt utslitt både fysisk og psykisk, og særlig savnet av kone og barn skal ha preget han de siste dagene.

Steine har nemlig aldri vært borte så lenge fra familien uten å ha kontakt.

- Det var masse tøffe oppdrag og alle var ekstremt tunge både fysisk og psykisk. Jeg var helt utslitt. Og det at jeg ikke hadde snakket med de hjemme på tre uker var også tungt. Det var trist å ikke snakke med barna, og det sliter på deg psykisk. Det er første gang jeg har vært så lenge borte uten å snakke med de. Så det var vanskelig. Men jeg overvant mange hindringer. Målet mitt var aldri å komme til Nordkapp - det var å ikke ryke som nummer én, og det greide jeg, så jeg er kjempefornøyd, sier han.
 
Komikeren avslører samtidig at han aldri hadde noe håp om å vinne konkurransen.

- Jeg visste at jeg aldri kom til å vinne. De andre var mye sterkere enn meg og jeg var den minst trente. Det hadde vært litt urettferdig om feiten skulle vinne, humrer han.

I løpet av innspillingen gikk Steine ned hele ni kilo, og komikeren hevder at han fortsatt er i ganske god form.

- Ja, det vil jeg si. Jeg er vel kanskje ikke like ekstrem som da, men hadde jeg skulle vært med på en ny runde nå, hadde jeg nok gjort det bedre, sier han. 

Selv om Tommy synes det var greit å forlate programmet, var de andre deltagerne triste for å se han gå. Og ifølge Kjersti Grini (38), som vant den tøffe svømmekonkurransen, mistet de den store humørsprederen i gjengen.

- Det var kjempekjipt at han dro synes jeg. For selv om han syter litt, er Tommy langt mer morsom enn sytete, og han gjorde hele turen mye morsommere. Han ble savnet. Han er en ordentlig morsom og snill fyr som jeg satte pris på å bli kjent med, sier hun til Seher.no.

Se kjendisversjonen av  «71 grader nord» på TVNorge mandager klokka 20.30. Se Seher.nos tv-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun var veldig sliten og lei