TAKKER KJÆRESTEN: Marius Christoffer Hartmann Dietrichson takker kjæresten  Mali Fjongstad Nilsen for at 71 grader nord ble lettere for hans del.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
TAKKER KJÆRESTEN: Marius Christoffer Hartmann Dietrichson takker kjæresten Mali Fjongstad Nilsen for at 71 grader nord ble lettere for hans del. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Hadde vært tyngre uten Mali

- På det jævligste er det alltid bra å ha noen å støtte seg på, sier Marius om 71 grader nord-deltagelsen.

SEHER.NO: Det begynner for alvor å spisse seg til i høstens "71 grader nord". Sist uke var det Trym Hølvold som måtte gi tapt i kampen om å komme først til Nordkapp, noe som gjør at det nå bare er seks deltagere igjen i det populære TVNorge-programmet.

I mandagens episode er det nok en gang duket for et knalltøft oppdrag, som denne gangen innebærer at de må bære sandsekker som veier halvparten av deres egen kroppsvekt i flerfoldige kilometer. Flere av dem vurderer å kaste inn håndkledet underveis...

Men Marius Christoffer Hartmann Dietrichson (21). Ifølge Marius selv, vurderte han aldri å gi seg under det nesten umenneskelig tøffe oppdraget.

- Nei, jeg gjorde ikke det. Men det var utrolig tungt, og nesten umulig å bære den sekken. Den var jo helt rund! Men jeg ble helt sinnsykt happy når jeg skjønte hva premien var, sier 21-åringen, som ikke legger skjul på at det var deilig å ha kjæresten Mali til stede når det sto på som verst under innspillingen.

- For min egen del, kan jeg jo si at mye hadde vært tyngre uten Mali. På det jævligste er det alltid bra å ha noen å støtte seg på. Det gjør det lettere for meg enn for andre - det er jeg helt sikker på, forteller Marius Christoffer Hartmann Dietrichson til Seher.no.

I slutten av september skev Seher.no om at "71 grader nord"-paret har flyttet sammen på permanent basis i Trondheim. Samtidig har de kjøpt seg en katt, som har fått det kanskje noe utradisjonelle kattenavnet "Vidar".

Deltakerne som klarer å fullføre mandagens oppdrag i 71 grader nord får en svært hyggelig overraskelse.

I sekken ligger det nemlig en mobiltelefon, som for en kort periode kan brukes til å ringe deres kjære der hjemme. Det de ikke vet er at når de ringer - så befinner deres kjære seg få meter unna der de selv står.

Marius var én av dem som var helt i hundre. Bærumsgutten fikk nemlig møte sin kjære søster, Martine - midt under innspillingen!

- Vi hadde nettopp kommet hjem fra en helvetes tur, og følelsesnivået var naturlig nok ganske høyt. Da jeg plutselig fikk øye på Martine og pappa ble jeg bare utrolig glad, det var det beste som kunne skje der og da, sier han til Seher.no.

Men da 21-åringen fikk telefonen i hånda, valgte han å ringe en helt annen enn sin 13 år gamle søster.

- Jeg ringte mamma! Fordi jeg var sikker på at Martine lå og sov, gliser han.

"71 grader nord"-deltageren fikk kvelden og neste morgen og formiddag sammen med pappa og Martine. Totalt fikk de hygget seg i mellom 14 og 15 timer.

- Hvordan synes Martine det var å besøke deg under innspillingen?

- He he, Martine var nok litt "sjokkskadet" i starten i forhold til alle kameraene. Jeg husker at hun så seg rundt og sa "Er alle disse med deg på tur?". Men jeg synes hun taklet det veldig bra etter hvert.

Hvilke deltagere som klarer det knalltøffe oppdraget ser du i "71 grader nord", som sendes på TVNorge mandag klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester