ETTERFORSKER DØDSFALLET: Politiet rykket i går ut til filmstjernen Brittany Murphys bolig i Los Angeles for å starte etterforskningen av hennes plutselige hjertestans, som førte til hennes død. Foto: All Over Press
ETTERFORSKER DØDSFALLET: Politiet rykket i går ut til filmstjernen Brittany Murphys bolig i Los Angeles for å starte etterforskningen av hennes plutselige hjertestans, som førte til hennes død. Foto: All Over PressVis mer

- Hadde vært syk i flere dager

Venner hevder Brittany Murphy var avhengig av samme smertestillende medisiner som Michael Jackson.

SEHER.NO: Et døgn etter at filmstjernen Brittany Murphy ble funnet død av ambulansemannskaper i sitt hjem i Los Angeles, leter politiet fortsatt etter dødsårsaken.

Både rettsmedisinske myndigheter og politiet i Los Angeles har startet etterforskning for å finne ut hva som var grunnen til at den 32 år gamle "8 Mile"-skuespillerens hjerte stoppet i åtte-tiden søndag morgen lokal tid.

En av Brittanys naboer sier til People at Brittany var helt hvit i fjeset, da hun ble rullet ut på båre.

- Først trodde jeg ikke det var Brittany, men en gammel dame. Hun var helt hvit i fjeset og dekket av en maske. Det var lett å skjønne at noe tragisk hadde skjedd, sier hun til nettstedet.

En venn av Brittany Murphy sier til den britiske avisen The Sun at filmstjernen var avhengig av smertestillende medisiner før hun døde.

Hun skal blant annet ofte ha tatt det Vicodin regelmessig, som var det samme popstjernen Michael Jackson tok før han døde tidligere i år.

- Hun ble hektet på smertestillende etter en serie plastiske operasjoner, sier kilden til The Sun.

Flere av medisinene skal ha vært skrevet ut til Brittanys ektemann og hennes mor.

Ifølge nettstedet TMZ hadde filmstjernen vært syk i flere dager og kastet opp før hun døde.

- Det var mange reseptbelagte medisiner i huset, sier en venn til nettstedet.

Da filmstjernen ble funnet i dusjen, skal det ha ligget oppkast rundt henne.

Brittanys mor Sharon skal ha fortalt ambulansefolkene at datteren led av type diabetes, men det er ikke kjent om dette har noe med dødsfallet å gjøre.

Brittanys nabo Clara Staples hevder Brittanys ektemann Simon Monjack snublet rundt i bare pyjamasen da filmstjernen ble trillet ut på båre-

- Han var ikke nær båren i det hele tatt, han bare snublet rundt, uten sko på. Det er en tragedie, en stor tragedie, sier hun til RadarOnline.com.

Kjendisene sørger over Brittany


Politiet avviser overfor nettstedet People.com at de har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

- Vi mistenker ikke urent spill nå, fordi det ikke var noen synlige skader på liket eller tegn på at hun hadde vært under stress, sier talsmann for Los Angeles-politiet John Kades.

Murphy skal ifølge nettstedet TMZ ha blitt funnet av sin mor Sharon bevisstløs i dusjen i huset filmstjernen deler med ektemannen Simon Monjack.

En person i huset skal deretter ha ringt nødnummeret 911, som sendte en ambulanse.

Til tross for tre iherdige forsøk klarte ikke ambulansemannskapene å gjenopplive henne.

Da hun ankom sykehuset Cedars-Sinai i Los Angeles, ble hun erklært død ved ankomst.

Politiet håper nå at en obdukjson skal gi dem svaret på hvorfor den unge filmstjernens hjerte stoppet.

- Vi vil gjøre det så raskt som mulig. Med tanke på oppmerksomheten fra hele verden, vil vi foreta obduksjonen mandag, så sant det er mulig.

LES OGSÅ: Ashton Kuthcher sørger over eks-kjæresten