Håndball EM 2018:

- Hadde vært fint om jeg bare kunne tenke på meg selv noen ganger

Stine Bredal Oftedal letter på sløret om rollen som kaptein på et av verdens beste håndballag.

KAPTEINEN: Stine Bredal Oftedal er kaptein for det norske håndballandslaget. Til Se og Hør forteller hun om rollen. Foto: NTB Scanpix
KAPTEINEN: Stine Bredal Oftedal er kaptein for det norske håndballandslaget. Til Se og Hør forteller hun om rollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den innledende runden i årets håndballmesterskap går mot slutten, og onsdag kveld spiller de norske håndballjentene sine tredje kamp i EM. Foreløpig har jentene et tap og en seier bak seg, og i kveld møter de Romania.

Frem til nå har det norske landslaget vært preget av en del skader, men tidligere denne uken beviste de en gang for alle, hvor gode de er sammen.

Får god hjelp

I spissen er det landslagskaptein Stine Brede Oftedal (27) som styrer skuta og da Se og Hør møtte den sjarmerende midtbanespilleren før avreise, kunne hun avsløre hvordan det er å være kaptein for et av verdens beste håndballag.

- Det er jeg som har den offisielle tittelen som kaptein, men det er veldig mange av de andre jentene som hjelper meg meget godt, så det er et enkelt lag å være i sånn sett, sier hun lattermildt.

Saken fortsetter nedenfor.

MER ANSVAR: Stine Bredal Oftedal viste seg fram ved flere anledninger mot Tyskland i 2015, men tenkte ikke noe mer på det ekstra ansvaret som lagkaptein. Video: Bjørn Langsem Vis mer Vis mer

På det norske landslaget er det både rutinerte spillere, og nyere jenter. Stine synes det er positivt med dybde og at det er til stor hjelp for henne som kaptein - spesielt i utfordrende perioder.

- Noen ganger så tenker jeg at det hadde vært fint om jeg bare kunne tenke på meg selv, spesielt hvis det går litt dårlig for meg, det kjenner jeg litt på som kaptein noen ganger.

- Hvis jeg er misfornøyd med egen innsats så må jeg likevel være på og passe på, men det er heldigvis mange som tar ansvar, fortsetter hun.

Den siste tiden har laget som nevnt vært preget av skader, og 27-åringen forteller at til tross for at de er godt rustet til mesterskap, er skader en mørk del av idretten.

- Det er den dårligste delen av idretten vår, men noe vi dessverre til tider har blitt litt for vant med, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Skademareritt

Like før avreise gikk det nemlig galt for Stine og de andre jentenes gode kollega Amanda Kurtovic (27). I siste kamp før mesterskapet måtte Amanda forlate banen i store smerter, etter det som har vist seg å være et røket korsbånd.

Tidligere denne uken ble det også kjent at Thea Mørk (27), som for første gang var friskmeldt og med på mesterskapet, måtte kaste inn håndkle.

- Thea er ferdig og reiser hjem i ettermiddag, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson under tirsdagens pressetreff i franske Brest.

I mesterskapsdebuten fikk 27-åringen kun noen få minutter mot Tsjekkia. Hun har vært mye skadeplaget, og denne gangen var det låret som stoppet henne.

Saken fortsetter nedenfor.

UTE: Thea fikk bare noen minutter på banen i mesterskapet. Her med fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik. Foto: NTB scanpix
UTE: Thea fikk bare noen minutter på banen i mesterskapet. Her med fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik. Foto: NTB scanpix Vis mer
ALVORLIG SKADE: Det var et ubehagelig syn da Amanda Kurtovic skadet seg. Her fikk hun omsorg av kaptein og venninne Stine Bredal Oftedal. Foto: NTB scanpix
ALVORLIG SKADE: Det var et ubehagelig syn da Amanda Kurtovic skadet seg. Her fikk hun omsorg av kaptein og venninne Stine Bredal Oftedal. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var en enkel beslutning å ta. Det er trist, sa Hergeirsson.

Camilla Herrem ble mandag hentet inn til EM-troppen.

EM skulle være en stor opptur for Thea, som var tatt ut til sitt første mesterskap. Hun måtte først stå over åpningskampen mot Tyskland på grunn av skade, og klarte bare noen minutter på banen mot Tsjekkia mandag kveld. Etter kampen ble hun stående med tårer i øynene i pressesonen, ifølge Dagbladet.

TÅREVÅTT: En skadet Nora Mørk må se tvillingsøsteren spille EM fra sofaen. Det kommer til å bli en tårevåt opplevelse. Video: TV2 / Senkveld med Helene og Stian Vis mer

- Jeg tror kanskje det skal litt til, svarte Thea på spørsmål om det blir mer EM-spill.

Mørk-familien er ikke ukjent med skader. Fra før er tvillingsøster Nora ute med knetrøbbel. Hun røk korsbåndet tidligere i år, og ble senere satt ut av et nytt inngrep i høst. Thea Mørk har også en lang skadehistorikk.

- Jeg følte meg veldig fin tidligere i dag, og testene var gode. Dette føles tungt nå, sa Thea Mørk til avisen.

LES OGSÅ: Slaktes etter unnskyldning om «twerke»-kommentar

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer