Dag Otto Lautizen:

- Hadde tre elektrosjokk i uken

Programlederen har hjertestarteren i bilen.

TIDLIGERE PROFFSYKLIST: Den populære programlederen Dag Otto Lauritzen har tidligere vært proffsyklist. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIDLIGERE PROFFSYKLIST: Den populære programlederen Dag Otto Lauritzen har tidligere vært proffsyklist. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Programleder Dag Otto Lauritzen (66) er kanskje mest kjent for sin rolle som oberst i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», som han leder sammen med sin makker Kristian Ødegård (48).

Torsdag gjester han «God morgen Norge», men imidlertid av en helt annen grunn. Han fronter nemlig juleaksjonen til Norsk Luftambulanse om hjerte og hjertestans - en kampanje som står programlederens hjerte nær.

Lauritzen har tidligere vært åpen om at han har operert hjertet hele fire ganger, noe han også forteller om under programmet.

- Jeg fikk hjerteflimmer for ganske mange år siden og tenkte at «det her skal jeg klare», men etter hvert ble det så heftig at på det verste så hadde jeg tre elektrosjokk i uken for å få nullstilt hjertet, sier han åpenhjertig.

«KOMPANI LAURITZEN»: Dette er kjendisene som skal delta i sesong 4. Reporter/video: Celina Morken og Thea Hope Vis mer

- Lever godt med det

Videre forteller programlederen at han etter hjerteflimmeret og de påfølgende operasjonene fikk en større interesse for feltet, og kan nevne at han blant annet har skaffet seg hjertestarter.

66-åringen forteller at hjertet i dag funker veldig bra, men at han har noe dårligere kapasitet enn tidligere.

- Jeg har ikke flimmer lenger, og lever veldig godt med det. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde det, men jeg ser hvor viktig disse tingene er og derfor brenner jeg for akkurat dette med hjertet, forklarer han.

HJEMME HOS: Bli med hjem til Elisa Vagle fra «Kompani Lauritzen: Tropp 1». Video: Nora Skavhaug. Vis mer

I 2014 fortalte programlederen, som tidligere var proffsyklist, til Dagbladet at sykdommen ikke stopper han fra å trene.

- Jeg trener fortsatt like mye, men kanskje litt roligere. Fysisk aktivitet er fortsatt viktig selv om en har noen utfordringer, sa han da.

Flere yrker bak seg

Under «Kompani Lauritzen» forsøker programlederen å motivere til mestring, med mål om at deltakerne skal bli «den beste versjonen av seg selv».

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Før det har han ikke bare vært programleder og profesjonell syklist - for øvrig den første nordmannen som vant en fjelletappe i Tour de France - han har også vært fallskjermhopper, politimann og har gitt ut flere bøker.

- Jeg begynner å bli såpass voksen at jeg kanskje må sette mer pris på fritiden min. Jeg har tre små barnebarn som jeg ønsker å være mer sammen med. Nå har jeg anledning til det, siden begge de to barna våre har flyttet til Grimstad med sine familier. Det er veldig hyggelig, fortalte han Se og Hør tidligere i år.

LES OGSÅ: Fikk dødsbudskap på havet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer