Anne-Kat. Hærland:

- Hadde mistet livet umiddelbart

Anne-Kat. Hærland sparer ikke på kruttet i egen podkast.

NESTENULYKKE: Anne Kat. Hærland deler filterløst fra sine opplevelser på 90-tallet. Foto: Morten Eik/Se og Hør
NESTENULYKKE: Anne Kat. Hærland deler filterløst fra sine opplevelser på 90-tallet. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

Anne-Kat. Hærland (50) har i en årrekke vært en kjent og kjær skikkelse i det norske medielandskapet. Hun har vært å se i populære tv-programmer som «Nytt på nytt» på NRK, hatt sitt eget program på TVNorge og har også opptrådt som stand-up-komiker i flere år.

Nå er Hærland aktuell med den nye podkasten «Anne-Kat om 90-tallet». Akkompagnert av Jonas Jørstad (50), redaktør for kjendisdesken til Se og Hør og Dagbladet, tar duoen oss med på en aldri så liten tidsreise gjennom 90-tallet, hvor de denne uken var kommet til det nostalgiske året 1994.

RØRT: Anne-Kat. Hærland vant den gjeve hedersprisen på Gullruten. Etter takketalen forlot hun salen for å hente seg inn. Video: Rød Løper Vis mer

1994 er nokså hellig for de fleste nordmenn, ettersom det var året OL ble arrangert på Lillehammer, en begivenhet som skrev seg inn i mang en historiebok her til lands.

Norge stakk for øvrig av med hele 26 medaljer dette året, og det var ikke et eneste land som tok flere medaljer enn vertsnasjonen Norge.

Svarer på ryktene

Men det er ikke bare sport som preger 1994; Elisabeth Andreassen (64) og avdøde Jan Werner Danielsen vant Melodi Grand Prix-finalen med «Duett», på kino strømmer folk til lerretet for å se utgivelsen av «Forrest Gump», og hjemme samles hele to millioner seere for å få med seg programmet «Tande-På programmet.»

PODCAST: Kjendisredaktør Jonas Jørstad og Anne Kat Hærland loser lytterne gjennom det "tidløse" 90-tallet. Foto: Morten Eik/Se og Hør
PODCAST: Kjendisredaktør Jonas Jørstad og Anne Kat Hærland loser lytterne gjennom det "tidløse" 90-tallet. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

«Tande-På programmet»var et norsk direktesendt underholdningsprogram med Alf Tande-Petersen (72) som gikk på NRK i 1992. Med seg på laget hadde han unggutten Martin Sørensen (40), bedre kjent som «Lille-Martin», og det er her redaktør Jørstad har en liten høne å plukke med sin medprogramleder.

- Du lovet meg at nå skulle jeg få svar på noe rykter om ting som hadde skjedd - og da har jeg noen konkrete spørsmål. Hvor sann er den historien om at du fysisk kunne tatt livet av «Lille-Martin»?, spør Jørstad Hærland undrende.

- Den er helt sann. Jeg var nyansatt lystekniker og var på samband med headset og en batteripakke på 7,8 kilo. Jeg mistet batteriet i gulvet fra 10 meters høyde, og var to centimeter unna å treffe «Lille Martin» i hodet, som hadde mistet livet umiddelbart dersom den hadde truffet han.

GLEDER SEG: Vendela Kirsebom forteller at hun og ektemannen Petter Pilgaard har planene klare for bryllupsreisen. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

Hærland legger til at hun ikke fikk noen konsekvenser av nestenulykken, og at «Lille Martin» kom fra det med livet i behold.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Martin Sørensen til saken, foreløpig uten hell.

- Mye ekstremt

Martin Sørensen var bare 10 år da han var med i «Tande-På programmet», og på det meste trakk programmet over 2 millioner seere, har Dagbladet tidligere skrevet.

DUO: Martin Sørensen og Alf-Tande Petersen i 1992. Foto: NTB Scanpix
DUO: Martin Sørensen og Alf-Tande Petersen i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å være en person som nærmest hele Norge kjente til i en alder av 10 år er et utrolig morsomt minne å se tilbake på, fortalte han den gangen.

Han fortalte også at han ser tilbake på tida i programmet med gode minner.

- Jeg sitter igjen med mange gode inntrykk og minner fra programmet. Jeg husker massevis - blant annet forsøk på verdensrekorder. Det var mye ekstremt, sier han.

I dag er Sørensen en godt voksen mann og bor i Japan.

Aller Media Social Club eies av Aller Media, samme selskap som eier Se og Hør og Dagbladet. Jonas Jørstad jobber vanligvis som redaktør for Aller Medias kjendisredaksjon.

LES OGSÅ: Verdiløs og middelmådig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer