Golden Globe:

Hadde med sønnen som date

Angelina Jolie tok med Pax (14).

BLITT STOR: Pax er blitt 14 år gammel, og koste seg utvilsomt med moren på løperen. Foto: NTB scanpix
BLITT STOR: Pax er blitt 14 år gammel, og koste seg utvilsomt med moren på løperen. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Golden Globe-utdelingen natt til mandag fra Beverly Hills bød på humor, tårer og priser, da 2017s beste filmer og tv-serier ble feiret. Før utdelingen var det derimot duket for rød løper, hvor stjernene viste seg frem.

Stort sett alle dukket opp i svarte kjoler og dresser, for å støtte den omdiskuterte og store «Time's Up»-kampanjen.

Angelina Jolie (42) var blant disse. Hun troppet imidlertid ikke opp på den røde løperen alene, slik mange av hennes verdenskjente kolleger gjorde.

LEKKER: Jolies hadde på seg en kjole i tynt stoff med fjær på ermene. Den var, i likhet med mange andres kjoler denne kvelden, svart. Foto: NTB scanpix
LEKKER: Jolies hadde på seg en kjole i tynt stoff med fjær på ermene. Den var, i likhet med mange andres kjoler denne kvelden, svart. Foto: NTB scanpix Vis mer

Strålte

Med seg hadde hun nemlig Pax Thien Jolie-Pitt, hennes 14 år gamle sønn.

Han var ifølge People med moren som hennes date natt til mandag, og matchet moren i en mørk fløyelsblazer. På jakken hadde han den kjente «Time's Up»-buttonen, som flere titalls andre stjerner også troppet opp med.

Angelina har de siste årene begynt å ha med seg barna på rød løper, og hadde i fjor blant annet med seg Pax og Maddox (16) på en premiere. I natt var det derimot bare 14-åringen som sto ved hennes side.

ELLEVE ÅR SIDEN: Det var i 2007 at Angelina adopterte Pax fra Ho Chi Minh i Vietnam. Nå er han blitt hele 14 år gammel. Foto: NTB scanpix
ELLEVE ÅR SIDEN: Det var i 2007 at Angelina adopterte Pax fra Ho Chi Minh i Vietnam. Nå er han blitt hele 14 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun hadde også med seg Loung Ung, som er en aktivist fra Kambodsja. De har laget filmen «First They Killed My Father»-sammen, basert på en bok Ung har skrevet. Landet er et sted Jolie stadig drar tilbake til. Hun eier blant annet en eiendom der, og har ved flere anledninger vist frem landet til pressen.

I fjor skapte hun blant annet overskrifter da hun spiste en edderkopp foran fotografenes linser.

ANERKJENT: Loung Ung har skrevet en bok som Jolie har bestemt seg for å lage film av. Derfor dukket de opp på rød løper sammen. Foto: NTB scanpix
ANERKJENT: Loung Ung har skrevet en bok som Jolie har bestemt seg for å lage film av. Derfor dukket de opp på rød løper sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jolie skulle dele ut pris på utdelingen, i selskap av stjerner som Helen Mirren, Emma Watson og Jennifer Aniston.

Bittert brudd

Sommeren 2016 gikk skuespilleren som kjent fra ektemannen Brad Pitt (54), et brudd som skapte overskrifter verden over. Selv om de fremsto som et solid par offentlig, skal det ha stormet privat for stjerneparet. De var kjærester i 12 år, og har barna Maddox (16), Pax (14), Zahara (12), Shiloh (11) og tvillingene Knox og Vivienne (9) sammen.

Ikke lenge etter bryllupet i 2015 spilte paret i kjærlighetsdramaet «By the Sea» sammen. Dette var deres første prosjekt sammen siden de møttes på innspillingen til filmen «Mr. and Mrs. Smith».

«Salt»-skuespillerinnen har innrømmet at hun gikk inn i prosjektet med ektemannen for å bedre kommunikasjonen mellom de to. ​​

- Vi møttes på jobb, og vi jobbet godt sammen, fortalte Angelina nylig i «The Hollywood Reporters» podkast, «Awards Chatter», melder People.

Jolie håpet at arbeidet med et felles prosjekt kunne være en god øvelse for de to, men selv om det på enkelte områder forbedret situasjonen, sto ikke ekteskapet til å redde.

- Det var en tyngde i hele situasjonen som vi ikke ble kvitt, men det var ikke på grunn av filmen, fortalte hun i podkasten.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

I mai åpnet Brad Pitt seg for første gang om sin tid før bruddet.

- Jeg drakk for mye. Det ble et stort problem. Jeg er veldig glad for at det har gått et halvt år nå, det føles både godt og vondt, men jeg har fått kontroll over og kontakt med følelsene og sjelelivet mitt igjen, fortalte Brad Pitt i det eksklusive intervjuet med GQ Style.

Filmstjernen var også bekymret for at ungene skulle tro på ryktene som verserte etter bruddet.

- Jeg var redd for at barna skulle tro på det, og at vennene deres skulle stille for mange spørsmål. Selvsagt var mesteparten falske rykter som ble skrevet for å selge. Det såret meg, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg liker ikke å være singel