BLE PÅKJØRT: - Det sa pang. Sykehus i et halvt år, forteller Askeland om trafikkulykken hun opplevde som 6-åring. Foto: Stella Pictures
BLE PÅKJØRT: - Det sa pang. Sykehus i et halvt år, forteller Askeland om trafikkulykken hun opplevde som 6-åring. Foto: Stella PicturesVis mer

- Hadde mareritt hver natt

Unni Askeland om trafikkulykken som 6-åring.

SEHER.NO: Kunstneren Unni Askeland (47) er kanskje mest kjent for sin fargerike omgangskrets, som blant annet består av både Mia Gundersen, designeren Baron von Bulldog og Ari Behn og Märtha.

47-åringen har levd et spennende liv i kunstens verden, og møtt kjendiser som Leonard Cohen, Bob Dylan og Lou Reed.

Til Dagbladet Magasinet framstiller Askeland seg selv stort sett som fest og moro, men avslører en episode fra barndommen som kunne forandret livet hennes for alltid.

Det var da Unni var på besøk på hytta til farmoren at noen kastet munnspillet hennes over veien, og seksåringen løp etter.

- Det sa pang. Sykehus i et halvt år. Mistet en bit av øret og brakk beinet. Jeg fikk eter på nesa. Narkose, forteller hun .
Til avisen innrømmer hun at trafikkulykken satte sine spor.

- Det var helt jævlig. Det hadde jeg mareritt hver natt til jeg var seksten.

Unni Askeland er for tiden aktuell som en av ti kunstnere som skal tolke hver sin bok av Knut hamsun i prosjektet "Hansumfantasier" som ender opp med utstilling og bok i september.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!
LES OGSÅ: - Jeg var nummen og kjemperedd