VEKKER OPPSIKT: Kim Kardashians møte med USAs president Donald Trump har fått oppmerksomhet verden rundt, og selvsagt på sosiale medier. Foto: Donald Trump/ Det hvite hus
VEKKER OPPSIKT: Kim Kardashians møte med USAs president Donald Trump har fått oppmerksomhet verden rundt, og selvsagt på sosiale medier. Foto: Donald Trump/ Det hvite hus Vis mer

Kim Kardashian i Det hvite hus:

- Hadde man vist dette til noen i 2014, ville hodet deres eksplodert

Stjernens politiske møte med Donald Trump tar nettet med storm.

Publisert

- Min mor, Alice Marie Johnson, er en 63 år gammel bestemor som soner livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse for en førstegangs narkotikaforbrytelse uten bruk av vold.

- Hun har vært i fengsel i 21 år og vil dø der, med mindre president Donald Trump (71) innvilger reduksjon av straffen, har datteren til den narkotikadømte 63-åringen Alice Marie Johnson skrevet på nettsiden til en underskriftskampanje.

Underskriftskampanjen, som over 250 000 personer har skrevet under på hittil, har den siste måneden skapt stort engasjement på den andre siden av Atlanteren, også hos realitystjernen Kim Kardashian (37).

KAN REDDES AV KIM: Onsdag møtte realitystjernen Kim Kardashian Donald Trump for å diskutere saken om narkotikadømte Alice Marie Johnson, som soner en fengselsstraff på livstid. Foto: Change.org, NTB Scanpix
KAN REDDES AV KIM: Onsdag møtte realitystjernen Kim Kardashian Donald Trump for å diskutere saken om narkotikadømte Alice Marie Johnson, som soner en fengselsstraff på livstid. Foto: Change.org, NTB Scanpix Vis mer

- Storartet å møte Kim

Ifølge Independent leste Kardashian kvinnens historie på Twitter, og tok deretter kontakt med Ivanka Trump (36), presidentens datter, som videre satte henne i kontakt med sin far og hans rådgiver (og Ivankas mann) Jared Kushner (37).

Nå ligger skjebnen til 63-årige Johnson i hendene til Kim Kardashian og den amerikanske presidenten. Onsdag var TV-stjernen i Det hvite hus. Da ba hun Trump om å benåde den 63 år gamle kvinnen.

I ettertid skrev Trump følgende om møtet i en Twitter-melding:

- Storartet å møte Kim Kardashian i dag, snakket om fengselsreform og straffutmåling, skrev han.

Saken fortsetter nedenfor.

Ifølge CNN møtte Kardashian også Jared Kushner, som har ansvar for Trump-administrasjonens fengselsreform.

Det er ukjent når presidenten vil komme med et eventuelt svar i spørsmålet om benåding.

- Hodet ville eksplodert

Etter at Kim Kardashian møtte president Donald Trump i Det hvite hus onsdag, har selvsagt ikke reaksjonene på verdensveven latt vente på seg.

I kjent stil har Twitter reagert på møtet, som ble fotografert og dokumentert på både Twitter-kontoen til Det hvite hus og presidentens private konto.

Mark Di Stefano, som dekker medier og politikk for nettstedet Buzzfeed, er blant dem som har tvitret sin mening om bildet - og han legger ikke mye imellom:

- Vis denne tweeten til noen i 2014, og hodet deres ville ha eksplodert, skriver han, og lenker til bildet av nettopp Kardashian og Trump.

Også Peter Daou, som er politisk konsulent for demokratene i amerikansk politikk, har tvitret om det noe uvanlige møtet i Det hvite hus.

Det gjør han i en satirisk oppramsing av flere nyhetshendelser:

- OK, la oss oppsummere: Donald Trump er president. Kim Kardashian drar til Det hvite hus for å diskutere politikk. En russisk journalist som var død i går dukker opp på en pressekonferanse i dag. Nord-Korea vil ikke gi opp atomvåpen, men vil åpne en kjede med hamburgerrestauranter som trøst. Og dagen er ikke halvveis over, skrev Daou onsdag.

Saken fortsetter nedenfor.

Det første tilfellet

Det var i 1998 Johnson ble dømt til livstid etter en førstegangs narkotikaforbrytelse.

Hun var den første av flere tusen som ble dømt til livstid etter en førstegangs narkotikaforbrytelse uten bruk av vold.

Den daværende 43-åringen hadde akkurat mistet jobben, gått gjennom et samlivsbrudd og mistet sitt yngste barn, da hun ble innblandet i narkotikavirksomheten.

- Jeg kunne ikke finne en jobb raskt nok, slik at jeg kunne ta vare på familien. Jeg følte meg mislykket. Jeg fikk fullstendig panikk, og ut av desperasjon tok jeg et av de verste valgene i mitt liv for å tjene raske penger. Jeg ble involvert i et narkokomplott, har Johnson skrevet i et brev til CNN.

Ifølge nyhetskanalen skal Johnson ha vært mellomleddet mellom distributører og selgere, der hun sendte meldinger og svar mellom de to leddene i narkotikavirksomheten.

STØTTER MOREN: Datteren til narkotikadømte Alice Marie Johnson har laget en underskriftskampansje for at moren ikke skal tilbringe resten av sitt liv i fengsel. Foto: Change.org
STØTTER MOREN: Datteren til narkotikadømte Alice Marie Johnson har laget en underskriftskampansje for at moren ikke skal tilbringe resten av sitt liv i fengsel. Foto: Change.org Vis mer

Ble prest

Johnson, som er mor til fire barn og til sammen har seks barnebarn og ett oldebarn, skal ifølge datteren angre bittert på valget hun gjorde for 20 år siden.

Likevel står hun til ansvar for ting hun har gjort, og har utnyttet erfaringene hun har gjort seg til å bedre hverdagen både for seg selv og andre rundt henne, ifølge datteren.

På nettsiden til underskriftskampanjen skriver datteren blant at moren har blitt en mønsterfange etter at hun ble fengslet. I løpet av de 20 årene har Johnson nemlig blitt en mentor for de andre kvinnene i fengselet, og blitt utdannet som prest.

Hun har også skrevet, regissert og produsert flere skuespill og tekster for møter utenfor fengselsveggene. Hun har koreografert flere danseteam og fullført flere dansekurs og fått sertifiseringer.

Ifølge datteren har Johnson fått flere tilhengere, blant andre kongresslederne Steve Cohen for Tennessee, kongressleder Bennie Thompson for Mississippi, og kongressleder Marc Veasey for Texas.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under MTV Video Music Awards i 2015 da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Blitt gode venner

Etter at Kim Kardashian ble involvert i saken til Johnson, har de to blitt gode venner. Onsdag morgen tvitret blant annet realitystjernen en melding på Johnsons bursdag.

- Gratulerer så mye med dagen, Alice Marie Johnson. Denne dagen er din, skrev den verdenskjente stjernen.

Kardashian har også tvitret flere beskjeder tilegnet Johnson.

- Akkurat som alle andre kan man gjøre valg i livet som man ikke er stolt over, og som man ikke tenker helt igjennom, skrev hun for noen dager siden.

37-åringen delte også et bilde på Twitter av ektemannen Kanye West ikledd en rød caps med skriften «Make Amerika great again», eller «gjør USA storslagent igjen». I innlegget skrev hun at West hadde hyret sin private advokat til å se på saken, skriver Independent.

LES OGSÅ: Melania har ikke vist seg etter at dette bildet ble tatt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer