«71 grader nord – team»

- Hadde litt fordommer

Det har ikke bare vært en dans på røde roser for deltakerne i «71 grader nord – team».

PREMIERE: Programleder Tom Stiansen (51), Victoria Tolaas og Safari Shabani under premierefesten søndag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PREMIERE: Programleder Tom Stiansen (51), Victoria Tolaas og Safari Shabani under premierefesten søndag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld var det duket for premiere av «71 grader nord – team», det nyeste konseptet innenfor «71 grader nord»-universet.

Se og Hør var til stede på premierefesten som fant sted søndag, og tok en prat med kjendisene som parvis skal kjempe mot hverandre i tøffe naturterreng og gjennom vanskelige utfordringer.

Blant sesongens kjendispar finner man programleder Jon Almaas (54) og komiker Adam Schjølberg (39), og influenserne Vita og Wanda Mashadi (29). Treningsinfluenser Victoria Tolaas (22) temaer opp med YouTube-profil og podkaster Safari Shabani (24), og tidligere skiløper Thomas Alsgaard (50) kjemper på lag med journalist og eventyrer Elisa Røtterud (42).

«71 GRADER NORD - TEAM»: Dette er kjendisene som deltar på det nye konseptet der to og to kjendiser konkurrerer mot hverandre. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Var skeptisk til partneren

Parene som skulle jobbe sammen og kjempe om en seier i programmet, var bestemt av produksjonen. Deltakerne hadde dermed lite å si da det skulle bestemmes hvem de skulle på tur med.

Blant dem som fikk kjenne på utfordringen rundt å ikke kunne velge partner, var Victoria Tolaas og Safari Shabani. Duoen visste svært lite om hverandre før de skulle teame opp på «71 grader nord – team».

SPENT: Safari Shabani og Victoria Tolaas var skeptiske da de fant ut at skulle være partnere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SPENT: Safari Shabani og Victoria Tolaas var skeptiske da de fant ut at skulle være partnere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

De begge innrømmer overfor Se og Hør at de var litt skeptiske da de fikk vite hvem partneren var.

- Jeg visste ikke om det kom til å gå, men tenkte: «Ah, det kommer til å gå veldig bra, vi kommer til å kose oss», forteller Shabani.

Podkasteren sier videre at han hadde fått hørt at Tolaas var en person som gjerne ville vinne alt, mens Shabani på sin side er kjent for å ta ting litt mer med ro. Tolaas var nemlig deltaker på «Norges Tøffeste» - og er ett par hakk mer glad i å utfordre kroppen.

- Det ble jo krasj. Det ble jo det, sier Tolaas lattermildt til Se og Hør.

Ifølge Shabani brukte han mye tid på å bli fascinert av naturen, mens partneren var mer målrettet.

- Det jeg husker best fra «71» er: «Norge! Du er så pen», og jeg bare «Nei, hold kjeft», sier Tolaas.

UT I 100: «71 grader nord - team» er i gang, og allerede i første episode må deltakerne ut av komfortsona. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Overraskende bra

Heller ikke teamet Jon Almaas og Adam Schjølberg var overbevist om at dette skulle bli en bra opplevelse. Schjølberg erkjenner overfor Se og Hør at han blant annet hadde flere fordommer mot Almaas før de dro ut på tur.

På spørsmål om hvordan han synes det har gått, svarer han følgende:

- Overraskende, er et ord som går igjen. Overraskende, punktum. Jeg hadde litt fordommer mot Jon, det skal jeg ærlig innrømme. Samtidig var jeg spent på å bli kjent med han, fordi jeg tippet at Jon hadde flere lag enn jeg trodde. Og det hadde han - så det var jo den positive overraskelsen.

OVERRASKET: Adam Schjølberg mener det å samarbeide med Jon Almaas gikk overraskende bra. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
OVERRASKET: Adam Schjølberg mener det å samarbeide med Jon Almaas gikk overraskende bra. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Almaas på sin side visste ikke mye om partneren. Han visste at Schjølberg, i likhet med ham selv, hadde deltatt i programmet tidligere.

- Så jeg tenkte at han var sprek nok, på en måte. Ellers visste jeg ikke så mye, men jeg gikk jo inn i dette selvfølgelig med et håp om å vinne - og ønsket at Adam skulle være med på det, forteller Almaas, og legger til:

- Men jeg merket jo at jeg er mer vant med å ta meg ut fysisk enn Adam. Han kaller det kjedelig når det blir slitsomt. Jeg synes jo det er gøy når det er slitsomt, så der var vi på litt forskjellige planeter.

Schjølberg forteller at han raskt oppdaget at han er sterkere enn han selv tror.

- Så ble det kanskje litt ekstra jobb for Jon, å være litt mentor underveis, men det er jo også en jobb som ligger veldig for han. Så måtte jeg bite litt i det sure eplet noen ganger, sier han.

Fra 71 grader nord 2017 Vis mer

Det oppsto gnisninger

Til tross for at de fleste deltakerne tar med seg flotte naturopplevelser hjem - uansett hvordan det måtte gå, er det ingen tvil om at det tidvis kan by på utfordringer å gå så tett på et annet menneske i tøffe terreng.

Til Se og Hør beskriver Thomas Alsgaard opplevelsen som et privilegium. Ikke bare fordi man får oppleve en helt rå natur, men også fordi de gjennomfører utfordringer det ville vært vanskelig og kostbart å få til på egen hånd.

Det er likevel én hake ved den fine opplevelsen.

- Vi er oppå hverandre tjuefire timer i døgnet. Det tærer jo på, fordi vi er jo slitne og sultne, kalde og skal gjøre ting sammen. Man kommer aldri unna, selv om man kanskje har litt behov for det. Selv om det har vært noen gnisninger på dagen, så skal man inn i et forbaska tomannstelt på kvelden. Det tærer på etter hvert, sier Alsgaard.

OPP OG NED: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud er ærlig om at stemningen ikke alltid var på topp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
OPP OG NED: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud er ærlig om at stemningen ikke alltid var på topp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Den tidligere skiløperen parer som nevnt opp med Elisa Røtterud i konkurransen. Selv er hun godt vant til naturen, og anslår at hun tilbringer rundt tre måneder i året i telt.

Fra turene sine har hun samlet på én god egenskap, som hun mener er svært viktig hvis man skal overleve i slike forhold.

- Når man er sulten, sliten og er sammen på tur to og to, er det helt naturlig at det oppstår gnisninger. Men da må man ha det viktigste på tur: man må bruke muskelen mellom ørene - og det er hode - og man må ha galgenhumor. Har du ikke galgenhumor, kommer man ingen vei, mener hun.

Uforberedt

Man skulle kanskje tro at tvillingparet Vita og Wanda kjente hverandres sider godt - og var klar over sine styrker og svakheter. Det viste seg imidlertid ikke å stemme helt.

- Vi har jo vært på tur sammen før, uten kamera og sånn. Det er jo hyggelig. Vi har funnet ut at på tur er vi veldig fine samme, men ikke på tur med konkurranse, sier Wanda.

OPPDAGET NYE SIDER: Tvillingene Vita og Wanda oppdaget nye sider av seg selv og hverandre på tur. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
OPPDAGET NYE SIDER: Tvillingene Vita og Wanda oppdaget nye sider av seg selv og hverandre på tur. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Tvillingsøstrene forteller til Se og Hør at de raskt oppdaget et problem: De er like på alt. Der én er svak, er også den andre svak - og motsatt.

- Jeg var jo sikker på at Wanda og jeg har hver våre svake og sterke sider, men det fant vi jo ut at, slik er det ikke. Hvis vi har det, er det veldig vanskelig å vise det. For hvis jeg er lei meg, klarer jeg å dra med meg Wanda så hun blir lei seg og motsatt. Så det ble jo litt utfordrende. Jeg var i hvert fall ikke forberedt på det, sier Vita.

LES OGSÅ: Ekspert reagerer: - Reklameplakat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer