<strong>INGEN REAKSJONER:</strong> Ylvis-brødrene Vegard og Bård Ylvisåker forklarer at de foreløpig ikke har mottatt noen reaksjoner fra kongehuset på den mye omtalte episoden av «Stories from Norway», hvor de portretterer møtet mellom konprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Foto: Andreas Fadum.
INGEN REAKSJONER: Ylvis-brødrene Vegard og Bård Ylvisåker forklarer at de foreløpig ikke har mottatt noen reaksjoner fra kongehuset på den mye omtalte episoden av «Stories from Norway», hvor de portretterer møtet mellom konprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Foto: Andreas Fadum. Vis mer

Ylvis og kronprinsesse Mette-Marit:

- Hadde jeg vært Slottet, så hadde jeg holdt kjeft

Ylvis-brødrene bryter tausheten om Mette-Marit-episoden.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I vår kunne norske tv-seere være vitne til at Ylvis-brødrene, blant annet ikledd lakk og lær, portretterte møtet og den første tiden av forholdet mellom kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44) i beste sendetid på TVNorge.

Det gjorde de i musikalprogrammet «Stories from Norway», der brødrene lager humor ut av konkrete hendelser fra det norske nyhetsbildet.

Programmet stakk av med prisen i kategorien «beste humorprogram» under Gullruten-utdelingen i går kveld, og da Se og Hør møtte brødrene, forklarte de at de så langt ikke har hørt noe fra slottet vedrørende den mye omtalte episoden.

FINN.NO: Komiker Lisa Tønne ankom Gullruten med kjole og sko fra Finn.no. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Intet nytt er godt nytt

Illustrert med vill festing, tunge rusmidler, seksuelle preferanser og belastende miljøer, gjorde Ylvis-gutta i den mye omtalte episoden, et særlig poeng ut av mediedebatten og oppstyret som fulgte da drypp fra Mette-Marits ungdomstid lekket til offentligheten på slutten av 90-tallet.

Ifølge mediesjef i Discovery, Hanne McBride, var slottet verken involvert i produksjonsprosessen eller fikk vite i forkant hva de hadde i vente. Og selv om McBride satset på at eventuelle negative reaksjoner fra kongelig hold uteble, var det en viss spenning rundt hvorvidt kongehuset ville kommentere episoden.

Det kan nå komikerbrødrene fortelle til Se og Hør at så langt ikke har skjedd.

- Nei, de har jo hatt litt å henge fingrene i, sier brødrene, med referanse til den mye debatterte omtalen av kronprinsessens sønn, Marius Borg Høibøy (21) i Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

TULLER MED METTE-MARIT: I siste episode av Ylvis-brødrenes «Stories of Norway» får kronprinsesse Mette-Marit og hennes «utsvevende fortid» kraftig gjennomgå. Video: TVNorge Vis mer

- Det er ikke sikkert det er førsteprioritet heller. Og Intet nytt er godt nytt, tenker jeg, sier Bård Ylvisåker, før hans bror skyter inn:

- Hadde jeg vært dem, så hadde jeg holdt kjeft.

Brødrene understreker at episoden er gjort med en liten dose kjærlighet, og at historien i like stor grad var ment å portrettere Norge, som kronprinsparet i seg selv.

- Med den historien de har og det de har vært gjennom, så prøvde jo vi å portrettere Norge mer enn kronprinsparet. Hvordan man liksom behandlet disse menneskene som tross alt bare likte hverandre litt. Jeg vet ikke, hvis jeg hadde vært et kronprinspar, noe som er veldig vanskelig å se for seg, så tror jeg at jeg hadde svelget dette greit, sier Vegard.

Gjev pris

Det nevnte programmet stakk altså av med prisen for «beste humorprogram», og det var ingen tvil om at Ylvis-brødrene var fornøyde med prisen.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>FIKK STATUETT:</strong> Vegard og Bård Ylvisåker. Foto: Andreas Fadum
FIKK STATUETT: Vegard og Bård Ylvisåker. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Dette er helt fantastisk. Denne prisen betyr veldig mye. Vi har én fra før, men denne gang var det ekstra gøy å vinne, sier Bård Ylvisåker til Dagbladet, før hans bror skjøt inn:

- Den forrige Gullruten vi fikk, var for «The Fox». Kort og greit. Dette har vi slitt med i to år.

- Så denne henger høyere?

- Ja, definitivt, konstaterer de to, før Bård Ylvisåker utdyper:

- Det har vært et vanskelig prosjekt å finne ut av og å lage. Vi ante jo ikke hva vi skulle gjøre da vi begynte, vi ville bare gjøre noe annet enn det vi gjorde. Vi synes selv at det har vært veldig gøy, og det har jo gått ganske greit, sier han ydmykt.

Programmet har vært en stor suksess, både hva det gjelder seertall og anmeldelser, men hvorvidt det blir en ny sesong av programmet, er foreløpig uvisst.

- Det har vi ikke noe svar på. Verken ja eller nei. Det dreier seg ikke om hemmelighold, men vi er akkurat ferdige. Nå skal vi bare være to flate dekk som gradvis får gassen inn i seg igjen.

LES OGSÅ: - Jeg vil helst havne på nachspiel med Triana

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer